Dag 17

Zoals gisteren aangegeven, vroeg op en richting Orly. Daar kennis gemaakt met mijn directe collega’s voor de klant Air France/KLM en onze contactpersonen daar. Alleen duurde deze kennismaking korter dan vooraf gedacht, dus toen ik om elf uur bij Margreet terug was hebben we ons afgevraagd, nog blijven, of naar huis? En zodoende zijn we om half een in de auto gestapt, en waren we om kwart voor acht weer thuis. Een zeer voorspoedige rit dus.

Dan wil ik dit blog, en onze Tour de France, met maar een toepasselijke video van de dag afsluiten. Ik hoop dat je er weer van hebt genoten.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Dag 16

Vandaag zijn we dus in Parijs. En dat hebben we geweten ;-). We zijn eerst, nadat we kopje koffie met een croissantje hebben genuttigd op het terras, met de metro naar het Louvre gegaan. Daarvandaan lopend, via de Champs-Élysées, waar we heerlijk geluncht hebben, naar de Eiffeltoren. Hier zijn we helemaal naar de top gegaan met de lift. En vervolgens naar de metro om richting de Sacré-Cœur te gaan. Daarvandaan zijn we door Montmartre richting het Hard Rock Café gelopen, waar we met smaak hebben gedineerd. Om als laatste met de metro weer naar het hotel te gaan.

De video van de dag moet je zien als de video van morgen. Door stom toeval is er morgen een kennismakingsmeeting gepland op Orly met mijn nieuwe klant Air France/KLM. Mijn collega’s zullen er drie dagen blijven, maar ik ga ’s morgens even heen om inderdaad met iedereen, ook een deel van mijn collega’s, kennis te maken. Vroeg op dus …

Geplaatst in Geen categorie | 2 reacties

Dag 15

Heerlijk uitgeslapen, en na wat kleine boodschappen centrum van Orléans bekeken. Maar het moet gezegd, Franse steden op zondag zijn toch enigszins desolaat. Desondanks wat rondgekeken en een cappucino en espresso gedronken. Na de middag rustig, weg van de tolweg, naar Parijs gereden. Helaas was ook op zondag de gevreesde périphérique een struikelblok waardoor we er uiteindelijk een uur langer over deden dan van te voren gepland. Dat is een van de redenen waarom we een hotel hebben genomen met een eigen parkeergarage. We zien de auto woensdagmorgen, als we op huis aan gaan, wel weer, en tot die tijd alles met de metro. Het hotel zit vlakbij Place D’Italie.

Geplaatst in Geen categorie | 2 reacties

Dag 14

Omdat ons bezoek gisterenavond aan Lyon goed beviel zijn we vanmorgen na het uitchecken opnieuw richting Vieux Lyon gegaan. En bijna gelijk liepen we tegen de hop on, hop off aan. Dus weer kaartjes gekocht en ons opnieuw laten verrassen door alle bezienswaardigheden van Lyon. We zijn het er beiden over eens dat Lyon een prima citytrip stad is. Dan uiteindelijk toch maar weer in de auto en verder. Op weg naar Parijs kun je vanuit Lyon langs Nevers, en het daar vlakbij gelegen Magny-Cours. Bene had daar vanuit z’n F1 herinneringen een watertorentje dat ie elke morgen als ie z’n tent uitkroop zag. Die wou ie nog wel een keer zien. En wat bleek, het is geen watertorentje maar een herdenkingsmonument voor de Amerikanen uit de eerste wereldoorlog. Daarna weer door, en zodoende zijn we nu in Orléans. Daar gaan we morgen rustig rondkijken.

Ik had als video van de dag Niet uit het raam – de Maagd van Orleans willen doen, maar kon daar geen youtube video van vinden. Dus dan maar als audio, en een andere video van de dag

En dan nu wel de video van de dag

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Dag 13

Naar wat eerst een verloren dag leek werd het op het op het eind van de dag toch een mooie dag. We vertrokken uit Aubenas met het plan langs de route du Fromage d’Auvergne een klein aantal kaasmakerijen te bezoeken. Maar helaas, slecht ingelezen, dat kan eigenlijk alleen in juli en augustus. Het is ons uiteindelijk nog gelukt om een kaaswinkel waar al deze kazen verkocht worden te bezoeken dus we hebben wel iets mee om te proeven. Daarna na kort overleg gezamenlijk besloten richting Lyon te rijden, een afwijking van het originele plan, maar de tijd is ervoor. En toen we dus ’s avonds nog even Lyon in gingen bleek het een heerlijke levendige stad waar we lekker geslenterd hebben. We zijn overigens met de metro gegaan, de eerste weer in twee jaar tijd.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Dag 12

We zeggen het heerlijke appartement in Aix-en-Provence vaarwel en gaan op weg naar Nîmes. Helaas is vandaag bijna de gehele dag een miezerige regen onze metgezel. Maar dat zal onze pret niet drukken en dus bekijken we in Nîmes onder andere de Arenes, het Maison Carrée en wat andere bezienswaardigheden. Na een cappucino met een croissant door naar de volgende stop, de Pont du Gard, zo’n half uurtje verder. Na ook hier een uurtje te hebben rondgeslenterd zijn we richting Aiguèze gegaan. Een Village Médiéval zoals de Fransen zeggen, een middeleeuws dorp dus, en het is door Les Plus Beaux Villages de France erkend als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Dus ook hier hebben we lekker rondgeslenterd. En dan als laatste van vandaag een stukje langs de Gorges de l’Ardeche gereden, iets waar je ook vanuit Aiguèze naar kunt kijken overigens. En vervolgens zijn we een uurtje noordelijker gereden en overnachten in Aubenas. Het grappige is dat Margreet op dit moment bezig is in een boek dat zich onder andere afspeelt in deze plaats.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Dag 11

Aangezien Marseille een half uurtje rijden vanaf Aix-en-Provence is konden we heerlijk uitslapen en zijn we eind van de morgen op weg gegaan. Het plan was om eerst een blik te werpen op het stadion van Olympique Marseille, Stade Vélodrome genaamd. Maar dat bleek verkeerstechnisch zo’n uitdaging, dat we na tig vergeefse rondjes de moed maar opgegeven hebben. Dan maar direct door naar het centrum. Dat ging makkelijker en een parkeergarage aan de haven was zo gevonden. Vandaaruit aan de wandel en kwamen we een opstapplaats tegen van een Hop-On-Hop-Off bus. Kaartjes gekocht maar de bus reed voor onze neus weg. Dan eerst maar een lunch en de volgende bus gepakt. Na een rondje van een uur en leuke wetenswaardigheden over de stad gehoord te hebben, stonden we weer bij het beginpunt van de rit. Marseille heeft een veerboot die de ene kant van de haven met de andere verbindt. Deze oversteek is met 283 meter de kortste oversteek ter wereld. Laat het eindpunt nu net vlakbij de parkeergarage zijn. Dus de keus was snel gemaakt. ’s Avonds nog lekker gegeten en nu gaan we ons opmaken voor morgen. We verlaten na 4 dagen Aix-en-Provence en vervolgen onze reis noordwaarts.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Dag 10

Vandaag een, voor ons doen, rustige dag. We lazen gisteren dat op dinsdag in Aix-en-Provence een grote weekmarkt plaatsvind, dus zijn we ’s ochtends naar het centrum gereden om zowel Aix-en-Provence zelf als deze markt te bezoeken. Het bleek inderdaad een mooie grote markt die zich over meerdere pleinen en een lange boulevard uitspreidde. We hebben onderweg ons diner, verse ravioli met truffel/paddestoelen creme, pancetta en verse paddestoelen, gevolgd door een tiramisu, bij elkaar gescharreld, welke vanavond heerlijk hebben veroberd. Daarna ’s middags heerlijk lui in de tuin met een boekje. Morgen gaan we richting Marseille.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Dag 9

Wat doe je als je buurman de bakker, oftewel de boulangier, zoals ze hier zeggen, is? Dan haal je ’s morgens vroeg verse croissants en chocoladebroodjes en ontbijt je dus luxe. En dan te bedenken dat we hier nog drie nachten zitten ;-). Dan toch maar weer op pad, de bedoeling is dat we vanuit Aix-en-Provence verschillende kanten opgaan en vandaag kozen we voor de noordoost hoek, dat betekent dat we naar de Mont Ventoux zijn afgereisd. En we zijn beiden onder de indruk van deze heroïsche berg. We hebben afgelopen twee jaar flink wat Tour reuzen met de auto gedaan, maar deze steekt er absoluut bovenuit. Komt misschien ook door het zeer grote peloton amateurs die je onderweg naar boven (of beneden) tegenkomt. Respect met hoofdletter R voor elk van hun. Na een kort moment op de top weer door. Dat hield in dit geval in, op naar Avignon. Wederom een prachtige historische stad, met uiteraard de onvermijdelijke Pont d’Avignon. Na heerlijk rondslenteren uiteindelijk toch weer op ons tijdelijk huis aan, na tussendoor nog flink wat noodzakelijke boodschappen te hebben ingeslagen. We dineren in Aix-en-Provence op een mooi klein pleintje en noemen het dan weer een (pracht)dag.

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Dag 8

Vanochtend Perpignan weer achter ons gelaten en op weg gegaan naar Montpellier. Ondanks dat op zondag veel dicht is in Frankrijk hebben we ons daar prima vermaakt. Een prima lunch op een mooi plein, en daarna heerlijk rondgewandeld in de binnenstad. Vervolgens op weg naar Aix-en-Provence waar we tot donderdag een volledig huis hebben gehuurd. Daarvandaan gaan we verschillende uitstapjes maken gedurende de komende dagen. Nadat we ons geïnstalleerd hadden zijn we boodschappen gaan doen, onder andere om zelf een maaltijd te bereiden. En daarna via de Ziggo Go app een aantal programma’s terug gekeken, waaronder Heel Holland Bakt.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen