Dag 9

Wat doe je als je buurman de bakker, oftewel de boulangier, zoals ze hier zeggen, is? Dan haal je ’s morgens vroeg verse croissants en chocoladebroodjes en ontbijt je dus luxe. En dan te bedenken dat we hier nog drie nachten zitten ;-). Dan toch maar weer op pad, de bedoeling is dat we vanuit Aix-en-Provence verschillende kanten opgaan en vandaag kozen we voor de noordoost hoek, dat betekent dat we naar de Mont Ventoux zijn afgereisd. En we zijn beiden onder de indruk van deze heroïsche berg. We hebben afgelopen twee jaar flink wat Tour reuzen met de auto gedaan, maar deze steekt er absoluut bovenuit. Komt misschien ook door het zeer grote peloton amateurs die je onderweg naar boven (of beneden) tegenkomt. Respect met hoofdletter R voor elk van hun. Na een kort moment op de top weer door. Dat hield in dit geval in, op naar Avignon. Wederom een prachtige historische stad, met uiteraard de onvermijdelijke Pont d’Avignon. Na heerlijk rondslenteren uiteindelijk toch weer op ons tijdelijk huis aan, na tussendoor nog flink wat noodzakelijke boodschappen te hebben ingeslagen. We dineren in Aix-en-Provence op een mooi klein pleintje en noemen het dan weer een (pracht)dag.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 9

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Ontroerend dat nummer van Jekkers! Kende ik niet.
    En indrukwekkend de Mint Ventoux!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *