Dag 12

We zeggen het heerlijke appartement in Aix-en-Provence vaarwel en gaan op weg naar Nîmes. Helaas is vandaag bijna de gehele dag een miezerige regen onze metgezel. Maar dat zal onze pret niet drukken en dus bekijken we in Nîmes onder andere de Arenes, het Maison Carrée en wat andere bezienswaardigheden. Na een cappucino met een croissant door naar de volgende stop, de Pont du Gard, zo’n half uurtje verder. Na ook hier een uurtje te hebben rondgeslenterd zijn we richting Aiguèze gegaan. Een Village Médiéval zoals de Fransen zeggen, een middeleeuws dorp dus, en het is door Les Plus Beaux Villages de France erkend als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Dus ook hier hebben we lekker rondgeslenterd. En dan als laatste van vandaag een stukje langs de Gorges de l’Ardeche gereden, iets waar je ook vanuit Aiguèze naar kunt kijken overigens. En vervolgens zijn we een uurtje noordelijker gereden en overnachten in Aubenas. Het grappige is dat Margreet op dit moment bezig is in een boek dat zich onder andere afspeelt in deze plaats.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *