Dag 11

Aangezien Marseille een half uurtje rijden vanaf Aix-en-Provence is konden we heerlijk uitslapen en zijn we eind van de morgen op weg gegaan. Het plan was om eerst een blik te werpen op het stadion van Olympique Marseille, Stade VĂ©lodrome genaamd. Maar dat bleek verkeerstechnisch zo’n uitdaging, dat we na tig vergeefse rondjes de moed maar opgegeven hebben. Dan maar direct door naar het centrum. Dat ging makkelijker en een parkeergarage aan de haven was zo gevonden. Vandaaruit aan de wandel en kwamen we een opstapplaats tegen van een Hop-On-Hop-Off bus. Kaartjes gekocht maar de bus reed voor onze neus weg. Dan eerst maar een lunch en de volgende bus gepakt. Na een rondje van een uur en leuke wetenswaardigheden over de stad gehoord te hebben, stonden we weer bij het beginpunt van de rit. Marseille heeft een veerboot die de ene kant van de haven met de andere verbindt. Deze oversteek is met 283 meter de kortste oversteek ter wereld. Laat het eindpunt nu net vlakbij de parkeergarage zijn. Dus de keus was snel gemaakt. ’s Avonds nog lekker gegeten en nu gaan we ons opmaken voor morgen. We verlaten na 4 dagen Aix-en-Provence en vervolgen onze reis noordwaarts.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *