Dag 9 – Skopje

Vandaag is onze zogenaamde rustdag gepland. Dat betekent dat we ons niet verplaatsen en daardoor bijvoorbeeld tijd hebben om wasjes te draaien. Maar het betekent niet dat we verder niets doen. Dus gaan we wandelen naar de Old Bazaar, ongeveer anderhalf kilometer van het appartement. Dit schijnt de oudste, grootste bazaar in Europa te zijn. En groot is ie zeker, we brengen er aardig wat tijd zoet, en nemen daarna een heerlijke tosti als lunch. Na deze lunch lopen we weer richting appartement, maar lopen er wel aan voorbij, want we ontdekken dat op steenworp afstand het Moeder Teresa Gedenkhuis staat. Zij is geboren in Skopje. Teruglopend na dit bezoek ziet Bene een gebouw met een klok op de gevel, maar de tijd klopt niet, zeventien minuten over vijf??? Tegelijkertijd bedenk ik me dat onze host, toen we met de lift omhoog gingen naar het appartement, vertelde dat deze flats in de zestiger jaren zijn gebouwd, na de grote aardbeving. En wat blijkt, die aardbeving in 1963 heeft de klok op het stationsgebouw stilgezet, en het is nooit meer hersteld. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Aardbeving_Skopje_1963. De video van de dag is wederom van Daniël Lohues, en ter ere van Moeder Teresa.

De video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.