Dag 13 – Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Dubrovnik

Vandaag een wat rommelige dag. En dat allemaal door de regen. We vertrekken na een heerlijk ontbijt op tijd, want we vermoeden dat het druk zal zijn Tirana uit, en dat klopt. Als we eindelijk buiten de stadsgrenzen zijn zetten we koers naar ons eerste doel, Shkodër, maar als we daar vlakbij zijn valt er minstens 12 mm regen uit de lucht. We tanken (overdekt) maar besluiten dat de stad bezoeken met zulks noodweer geen zin heeft. Dus rijden we door naar Podgorica in Montenegro, de regen neemt af, en jawel, vlak voor Podgorica opnieuw minimaal 12 mm, we rijden op sommige plaatsen tot onze assen door de plassen. Dus ook Podgorica maar skippen. Volgende plaats, Nikšic, precies hetzelfde, onderweg bijna droog, we naderen en hoppa, 13 mm. Dan besluiten we om onze eindhalte voor vandaag te verplaatsen naar Dubrovnik. Onderweg daar naartoe komen we nog wel door Trebinje in Bosnië en Herzegovina, waar we snel, laat en droog lunchen. De oplettende lezer heeft al snel berekend dat we vandaag vier landen hebben aangedaan, Albanië, Montenegro, Bosnië en Herzegovina en we zijn nu in Kroatië. We zitten in een hotel aan zee zo’n tien kilometer onder Dubrovnik. Wat een contrast met gisteren, toen zaten we in een prachtig hotelletje, dat echter wel aan een van de drukste wegen van Tirana ligt, zodat het verkeer de gehele nacht is te horen, en nu luisteren we naar het ruisen der golven, wat ook de video van de dag verklaard, aangezien er verder dus niet veel is gebeurd. P.S. we hebben ondanks dat verkeer prima geslapen.

De video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.