Dag 14 – Split, Skradin

Na een luxueuze nacht, afgesloten met een fantastisch ontbijt gaan we om half tien op pad richting Split, we wilden in eerste instantie ook nog een keer extra in Dubrovnik kijken, maar de parkeerplaats die we van te voren hadden uitgezocht was stampvol, en andere waren te ver lopen. Dus doen we het met een prachtfoto vanaf boven en rijden door naar Split, maar dan wel via de kustweg. Tot voor een maand moest je dan ook nog twee keer een grens passeren, want Bosnië en Herzegovina heeft daar ook nog een stuk land dat in zee uitkomt, maar Kroatië heeft nu een brug gebouwd zodat je over de eilanden voor het vaste land kunt reizen. Na een dikke vier uur arriveren we in Split en slenteren we heerlijk rond, met een drankje hier en een hapje daar vermaken we ons prima en gaan we uiteindelijk door naar onze slaapplek voor deze dag, een appartementje in Skradin. Dit is een klein pittoresk dorpje aan de voet van het Krka national park. Het is autovrij en heerlijk oud. Onze hostess is een Kroatische vrouw van een jaar of 65 die alleen Kroatisch spreekt, maar zich prima met Google Translate redt. Nadat we zijn ingechecked maken we een prachtige wandeling door het national park en eindigen we weer in het dorpje. Daar vinden we een lekker restaurant waar we heerlijk eten. De video van de dag is van de half-Kroatische Lorde.

De video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

3 reacties op Dag 14 – Split, Skradin

 1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

  Mooie beelden en leuk om jullie er ook samen even op te zien! Heerlijk relaxt 😎

 2. Machteld Wouda-Kroon schreef:

  Het is hier overigens 06.25, ik zie 04.25 staan. Twee uur tijdverschil?

  • Bene schreef:

   Nee, zelfde tijd, alleen in Roemenië was het een uur later. Ik denk dat de server tijd niet goed staat.

Reacties zijn gesloten.