Dag 11 – Gjirokäster, Vlorë, Fier

Vandaag gaan we mollen, of nou ja, deels is deze trip geïnspireerd op Wie is de Mol, welke vorig seizoen in Albanië was, wat ons beiden elkaar aan deed kijken en concluderen dat het er prachtig uitzag. En nu we hier zijn kunnen we dat alleen maar beamen. Het is echt een prachtig land. We zijn vanmorgen dus richting het meest zuidelijke punt van onze trip gereden, Gjirokäster. Dit is een oud plaatsje, hoog in de bergen, en WIDM was hier ook gedurende een aflevering. We hebben er rustig rond gekeken, en onze beenspieren op de klim omhoog getest. Daarna zijn we naar Vlorë gereden, een kustplaats waar WIDM zelfs meerdere afleveringen was. We hebben hier heerlijk laat aan het strand geluncht, en daarna nog even de voetjes in het water van ongeveer 25 graden. We zijn daarna nog wat verder langs de kust afgezakt, alvorens weer om te draaien en richting ons hotel in Fier te rijden. Over rijden gesproken, we zijn het er beide over eens dat Albanezen de slechtste chauffeurs van Europa zijn. Tenminste voor zover wij Europa gezien hebben. Ik heb bijvoorbeeld van Napels al wel eens gezegd dat het een georganiseerde chaos is, maar hier is het alleen maar chaos. Iedereen heeft z’n eigen regels, en gaat ervanuit dat de ander die regels ook hanteert. Zonder kleerscheuren komen we weer bij het hotel aan, waar we neerploffen op het terras. Margreet met een boekje en Bene kan de wedstrijd van AJAX daar volgen.

De video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 11 – Gjirokäster, Vlorë, Fier

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Je hebt blauwe luchten en BLAUWE luchten!! Heerlijk en mooi ziet t eruit 😎

Reacties zijn gesloten.