Dag 10 – Ohrid, Fier

Vandaag een lange reisdag, nog niet eens in kilometers, maar in tijd. We moeten namelijk over twee bergketens, het Nationaal park Mavrovo in Macedonië en het Nationaal park Shebenik-Jabllanicë in Albanië. We hebben precies halverwege nog wel een stop in Ohrid, maar desondanks blijft het een zes uurs rit. Maar goed, we ontbijten vroeg en leveren de sleutels in bij de host van het appartement. Daarna richting Ohrid. Een prachtig, edoch toeristisch plaatsje. We zijn de hele reis niet zoveel Nederlanders tegengekomen. We parkeren vlakbij de boulevard, na enig afdingen, en lopen naar de Church of Saint John the Theologian, een prachtig, idyllisch kerkje in een park met uitzicht op zee. We lunchen daarna en besluiten nog naar het Antieke theater van Ohrid te rijden. Volgens internet vinden er tegenwoordig weer regelmatig evenementen in dit theater plaats, maar dan hoop ik dat de vrachtwagens die licht en geluid  aanleveren een andere Tomtom gebruiken dan wij vandaag, want de straatjes werden wel erg smal. We besluiten op 700 meter van het theater de pogingen te staken en riching onze eindbestemming, Fier in Albanië te gaan. Voor de geïnteresseerden, hier de link naar de wikipedia van  het theater, https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Antiek_theater_van_Ohrid. Zoals gezegd gaan we vandaag van Macedonië naar Albanië, en voor iedereen die een Nexit overweegt, doe het niet. We hebben nu een viertal grenzen gepasseerd buiten de EU, en elke keer waren we minimaal een half uur kwijt. Een ander vermeldenswaardig feitje is dat we vandaag ook de slechtste wegen van de hele trip hebben gehad, zeker voor driekwart van de gehele reis vandaag zitten ze vol gaten. De video van de dag stond al bij voorbaat op onze lijst, maar kwam maar niet aan de beurt, dus dan nu maar.

De video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 10 – Ohrid, Fier

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Het ziet er wederom prachtig uit! En lekker weertje erbij.

Reacties zijn gesloten.