Dag 15 – Ljubljana, Klagenfurt

We moeten helaas de idylle weer verlaten,  en rijden dus naar Ljubljana in Slovenië, na een tussenstop voor een tankbeurt. De rit duurt al met al een kleine vier uur, die geruisloos voorbij gaan. In Ljubljana merken we helaas wel dat het zondag is, de veel geprezen centrale markt bijvoorbeeld is gesloten. Wat wel open is, is de funicular naar het kasteel dat op zo’n 675 meter over de stad uitkijkt. We kijken er rond, nemen de al bijna vanzelfsprekende koffie en gebak, en dalen uiteindelijk weer af. We slenteren verder door deze leuke stad, komen nog even in de verleiding om ons jaarlijkse sportwedstrijd hier te bezoeken als we geconfronteerd worden met de supporters van Maribor, die onder begeleiding van de Sloveense politie op weg zijn naar het stadion van NK Bravo, waar de wedstrijd tussen de nummers 8 en 9 van de Sloveense competitie om drie uur begint. Maar we besluiten deze mogelijkheid voorbij te laten gaan. Wel rijden we aan het einde van de middag nog door naar Klagenfurt in Oostenrijk, want dat is alweer een stuk verder op weg naar huis. Vanaf nu gaan we in principe in grote stappen huiswaarts. Alleen staat morgen nog een kort bezoek aan de Red Bull Ring, het Oostenrijkse Formule 1 circuit bij Spielberg op de planning. We bedanken iedereen weer voor het meelezen en mee beleven van onze avonturen. En hopelijk tot de volgende keer. Nog een kleine verklaring voor de video van de dag, deze Limburgse hit is gebaseerd op originele Sloveense muziek.

De video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dag 15 – Ljubljana, Klagenfurt

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Goede terugreis. Dank voor het mogen meegenieten 💋💋

  2. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Een heel mooi rondje Balkan 🤩

Reacties zijn gesloten.