Dag 8 – Niš, Skopje

Vannacht rond vier uur beide even wakker van twee vriendinnen die op hun hotelkamer aankwamen en het niet helemaal met elkaar eens waren. Maar daarna snel weer in slaap gevallen en op een mooie tijd wakker. Een prima ontbijt, en daarna de Tomtom op Niš ingesteld. Daar arriveren we na zo’n tweeënhalf uur, en maken we een mooie wandeling door het centrum en het daaraan vastgekoppelde stadspark. Hier een hoop oude ruines. Daarna nog even naar de Çele Kula, oftewel de Skull Tower, ook hier mag, uit respect niet gefotografeerd worden, dus verwijzen we opnieuw naar https://en.m.wikipedia.org/wiki/Skull_Tower. Toen het tweede deel van de trip, naar Skopje in Noord-Macedonië. Dat betekent weer een grens passeren en dit keer werd er niet naar het kentekenbewijs gevraagd maar naar de groene kaart. De hele administratie doorgezocht, alle groene kaarten van 2017 tot eind 2021 aanwezig maar geen van dit jaar. Dat wordt betalen zegt de juffrouw, ga maar naar dat kantoortje, betaal en kom terug met het document, terwijl ze de paspoorten vasthoud. Ik naar dat kantoortje en zeg, schijnt dat ik de groene kaart mis, dat is dan 50 euro zegt ie. Ik zeg hier is m’n creditcard. Nee, zegt ie, alleen cash. Dus ik weer, je wilt mij een officieel document verkopen, die betaal ik alleen met officiële middelen die ik terug kan zien. Dan hebben we een probleem zegt ie. Nee, zeg ik, dan heb jij een probleem. Hij zogenaamd op zoek naar een collega, komt Margreet binnenstappen, en zegt, die van dit jaar is niet groen maar wit, alsjeblieft. Hij, met een boer met kiespijn lach, de “groene” kaart bekijken en ons weer naar de juffrouw met de paspoorten gestuurd. Ik tegen haar, in plaats van groen is ie dit jaar wit, zij met die zelfde boer met kiespijn lach de paspoorten terug gegeven. En in plaats van 2 minuten later zijn we tien minuten later toch in Noord-Macedonië. Nog kleine drie kwartier naar Skopje, en ons appartement, en nu zijn we geïnstalleerd. De eerste was heeft al gedraaid, boodschappen zijn gedaan, en nu zometeen nog even een avondwandeling.

De video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 8 – Niš, Skopje

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Dat hebben jullie heel koelbloedig opgelost 💪🏽!!

    Gevalletje corruptie…

Reacties zijn gesloten.