Dag 7 – Belgrado

Vanochtend rustig aan gedaan in Timişoara. Uitgeslapen en voor een ontbijt naar de Starbucks op de hoek getogen. Bij het uitchecken in het hotel zagen we Janneke Vos heel toevallig ook in de lobby van het hotel. Zij was in Groningen journaliste/verslaggever bij RTV Noord en is in 2006 met haar man vertrokken naar Roemenië om daar een eigen bedrijf te starten. Kleine wereld is het toch, waarin we leven. Wij vervolgen onze reis richting Belgrado. Een rit van zo’n 150 kilometer, peanuts dus voor ons. We rijden door een landschap van voornamelijk mais- en zonnebloemvelden. Eénmaal bij de grens aangekomen sluiten we aan in de kleine file die daar staat. De douanemedewerkers doen grondig hun werk. Ook wij ontkomen niet aan een ondervraging, de autopapieren moeten nog te voorschijn komen en uiteindelijk moest Bene’s koffer ook nog open, om te kijken of daar geen spullen in zaten daar waar Nederland bekend om staat…….. Nee dus. En na een klein half uur vertraging mochten we Servië binnen. Het landschap verschilt niet veel met dat van Roemenië en na een uurtje rijden we Belgrado binnen. De eerste stop is bij de grootste orthodoxe kerk van de wereld. Daar zien we tig bruidsparen, het lijkt wel lopende band werk. Naar blijkt is in de orthodoxe kerk gebruikelijk om te trouwen op zaterdag, hoorde Bene van een Roemeense collega. Er was nog geen hotel geboekt in Belgrado, dus eerst naar de McDonalds. Waarom, hoor ik je vragen, nou dat zit zo, in Servië en straks ook in Noord Macedonië, Montenegro en Bosnië is geen roaming, dus geen mobiel internet voor ons. Dus brengt de Mac uitkomst in deze situaties. Een hotel is snel gevonden en de jongeman bij de balie van het hotel geeft ons een kaartje van de stad met daarop alle highlights alvast aangekruist. Met deze kaart gaan we op stap en zijn verrast door de levendigheid van de stad.We vergapen ons aan een oud fort en genieten van een heerlijk diner. Het weer is ook opgeknapt, met een graadje of 23 is het hier prima vertoeven. Morgen gaan we naar Skopje, waar we twee dagen verblijven. De song van de dag is de Servische winnaar van het Eurovisie Songfestival van 2007.

De video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 7 – Belgrado

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    😍

Reacties zijn gesloten.