Dag 11 – Monument Valley – Page

Vandaag is onze vakantie in de vakantie een beetje begonnen. Of anders gezegd, we gaan twee dagen rustig aan doen. Het begon vanmorgen al, we werden om negen uur wakker, en na de dagelijkse rituelen zijn we naar de vlakbij gelegen grocery store gereden om iets voor het ontbijt te halen. En daarna de route naar Page, AZ ingeslagen. Ondanks al een paar korte uitstapjes naar Arizona hebben we vandaag officieel de vierde staat aangedaan, na Californië, Nevada, Utah nu Arizona dus. De rit naar Page duurde twee uur, maar aangezien we weer de Pacific Timezone inreden ging de klok ook weer een uur terug, en is het verschil met Nederland weer negen uur. In en rond Page is er toch ook voldoende te beleven, maar zoals gezegd, we zijn hier twee dagen en spreiden deze dingen. Zo kwam het precies goed uit toen we vlak voor Page ons melden bij de zogeheten Canyon X. We konden nog precies met de tour van elf uur mee. Nou is een korte uitleg wellicht handig omtrent deze Canyon. Er zijn rondom Page een drietal canyons waarvan twee alzeer lang toeristisch bekend, en de derde, deze canyon x, pas de laatste twee, drie jaar aan de weg timmert. De andere twee, Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon staan er helaas tegenwoordig om bekend toerist traps te zijn, wachttijden van een uur zijn niet vreemd, en vervolgens wordt je als een makke kudde door de gids door de bewuste canyon gejaagd. Dit is bij deze canyon absoluut niet het geval, zoals gezegd, we hadden geen reservering, maar konden toch gelijk aansluiten in een groep van, inclusief ons twee, veertien man. Geen groepen voor ons die nog in de canyon waren, geen groepen achter ons die ons opjaagden, nee, je hebt al met al een uur in die canyons (het zijn er uiteindelijk twee dicht bij elkaar) en bent inclusief de rit erheen, in een busje van de organistatie, over zandwegen, anderhalf uur kwijt. Oh ja, alle drie de canyons liggen ook op Navajo terrein, en dit wordt dus ook door hun volledig georganiseerd. Enfin, bekijk de foto’s maar. En daarna dus het grote nietsdoen, nou ja, je kent ons, toch nog even naar de Walmart en hier naast het hotel, dat uitzicht op de Glen Canyon Dam blijkt te hebben, ligt ook een Scenic Overview, dus toch ook even heen lopen, maar verder. Oh ja, en er zou een outlet in Page zitten, en nieuwe Levi’s zijn altijd handig, maar dat bleek een tegenvaller,wel wat losse winkels, waaronder ook een Levi’s maar het aanbod was zeer beperkt. Toch heerlijk gelunched in diezelfde outlet, mushroom ravioli’s.

Gereden miles \ kilometers: 135 mile \ 217 kilometer

Temperatuur: gemiddeld 33 gr. C.

De video van de dag, ik zong dit vandaag zelf rustig voor me uit, en bedacht, een prima video van deze dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.