Dag 15 – Los Angeles

Omdat we, zoals gisteren verteld, in een keer door zijn gereden naar Los Angeles hebben we een heerlijke rustige morgen. We hoeven pas tegen half twaalf op de metro stappen om toch nog op tijd bij het LA Coliseum Stadium te zijn voor de NFL game Los Angeles Rams tegen de Arizona Cardinals. Twee vliegen in één klap, Bene wil heel graag een keer een NFL game bezoeken, en het LA Coliseum was het Olympisch stadion in 1984, en die willen we ook heel graag bekijken. Maar goed, we slapen dus heerlijk uit, ontbijten rustig en lopen dan naar het metrostation Hollywood\Highland, hier zo’n 700 meter vandaan. We kopen alvast een metro dagkaart en lopen daarna eerst weer terug naar Hollywood boulevard aangezien het nog te vroeg is om te vertrekken. We lopen wat rond en gaan ook in het Dolby Theatre kijken, ik vertel Margreet dat America Got Talent hier wordt opgenomen, het programma met Glennis Grace in de finale. Waarop Margreet zegt, kijk nou, volgens mij loopt ze daar. En ja hoor, ongelofelijk in zo’n grote wereldstad, als je er op let zie je niemand, en nu lopen we haar tegen het lijf. Wat we in Nederland nooit zouden doen, doen we nu wel, we spreken haar aan en wensen haar veel succes dinsdag. Ze is ontzettend ontspannen, vrolijk en vraagt of we ook gaan kijken naar de show, en de voting show. Maar helaas zijn we tijdens de show onderweg, en vliegen we tijdens de voting show al weer terug. Maar we hebben beloofd te gaan voten. Na nog een beetje rondwandelen nemen we dan toch de metro naar het stadion. We hadden gehoord dat openbaar vervoer in LA soms wat moeilijk kan zijn, maar we moeten zeggen dat we daar vandaag niets van gemerkt hebben. Tegen half één zijn we bij het stadion en moeten we eerst onze rugtas en Margreet haar tas inleveren want er is in stadions een no bag policy, we mogen eruit halen wat we mee willen, en wat mee mag uiteraard en dat wordt voor ons in een doorzichtige tas gedaan. We zagen al veel mensen met een doorzichtige rugzak en dat bleek daar dus voor. Je mag dus wel een tas meenemen, maar die moet doorzichtig zijn. Enfin,we lopen 10 minuten voor aanvang het stadion binnen, kopen nog wat water en eten en gaan er voor zitten. Dat wil zeggen, het eerste kwart, want toen waren we geroosterd op de onoverdekte tribune in de brandende zon (30 graden). We gaan even weer de galerij onder de tribune op, komen wat bij en lopen daarna terug, en toen zag Margreet dat de bovenste rijen nog niet bezet waren, maar wel in de schaduw kwamen te liggen, dat was een stuk beter te doen. We zagen de Rams uitlopen naar in eerste instantie 19-0, waarna ze uiteindelijk met 34-0 winnen. Daarna richting Union Station om stukje downtown te belopen, maar we komen al onmiddelijk in een Mexicaanse Fiesta terecht en vermaken ons daar ook prima. Over het openbaar vervoer gesproken, we hadden gelezen dat er sinds ongeveer een jaar een bus naar Griffith Observatory rijdt, ons volgende doel. En dat parkeren daar a) een crime is, en b) tegenwoordig 4 tot 6 dollar per uur kost. Dus gaan we met de metro naar het beginpunt van de bus, en het moet gezegd, dat was de beste beslissing van de dag, we zijn heerlijk rustig langs allemaal wanhopig naar parkeerplekken zoekende auto’s naar boven gereden, hebben een prima tijd daar gehad, en konden ook op dezelfde manier zo weer terug naar het metrostation, welke drie haltes voor de onze ligt, en zo zijn we tegen acht uur weer op Hollywood boulevard, nog even wat noodzakelijke boodschappen gedaan en zijn nu weer in het hotel.

Gereden miles \ kilometers: niet van toepassing.

Temperatuur: gemiddeld 30 graden.

Video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

1 reactie op Dag 15 – Los Angeles

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Ongelooflijk bijzonder dat jullie Glennis G. tegenkwamen. En met haar op de foto. Verder ook prachtige foto’s (heel goede camera of telefoon???) met knalblauwe luchten. Wat een mooi reisavontuur hebben jullie gehad!! En welkom thuis weer!!

Reacties zijn gesloten.