Dag 17 – L.A. – Santa Barbara – L.A.

Vandaag is de laatste volledige dag van deze roadtrip. En dus gaan we nog één keer aan de rit. Aangezien we niet genoeg tijd hadden om de trip ook in San Francisco te beëindigen en daardoor de Pacific Highway mislopen, een andere bezienswaardigheid in deze contreien, doen we hem toch een klein stukje. Dat stukje is tot Santa Barbara, en daarna weer via Malibu, Santa Monica en Venice Beach terug. We hebben ook een ander hotel genomen. Één die vijf minuten rijden naar Alamo car rent is waar we de auto weer inleveren en de shuttle naar Los Angeles Airport zullen nemen morgen.

Maar goed, vandaag, we zitten om acht uur in de auto en storten ons in de ochtendspits. Dat is een benaming die het verkeer hier met recht verdiend heeft, man, man, man. Maar toch, zo’n twee uur later zijn we in Santa Barbara en lopen we daar de pier op. Aangezien we nog moeten ontbijten doen we dat daar, heerlijk, een lobster omelet voor Bene en opnieuw blueberry pancakes voor Margreet. Daarna lopen we naar downtown Santa Barbara en komen langs het Ronald Reagan Ranch Center, een gebouw waarin een organisatie een tentoonstelling dan wel overzicht van Reagan’s lievelingsplek, zijn ranch in de bergen boven Santa Barbara waar hij samen met Nancy 24 jaar heeft gewoond, hebben ondergebracht. Een plaats waar hij ook gedurende zijn presidentschap veel verbleef, dit tot grote frustratie van de Secret Service aangezien deze ranch heel slecht te beveiligen was. Een leuk overzicht met een paar mooie artifacten van Reagan zelf zoals z’n lievelingsstoel en gereedschap dat hij op de ranch gebruikte, bijvoorbeeld een kettingzaag, ook weer tot frustratie van de Secret Service :-). Daarna zijn we richting Malibu gereden en hebben daar nog even de voetjes in de Pacific Ocean gehad. Dit was verrassend genoeg, gezien de temperaturen, best fris. Snel door na Santa Monica, een leuke plek, met een nog uitgebreidere pier dan Santa Barbara. Hier hebben we lekker rondgelopen en daarna geluncht bij Bubba Gump. Toen hebben we nog even Venice Beach bezocht en zijn naar het laatste hotel vlakbij het vliegveld gereden.

Dit is, zoals gezegd, de laatste dag van deze roadtrip, en daarmee ook de laatste blog. Ik hoop wederom dat jullie net zo hebben genoten als wij, want dat is één ding wat zeker is, we hebben enorm van deze trip, en dit deel van Amerika genoten. Bedankt voor het meelezen en de reacties, en tot een volgende keer.

Gereden miles \ kilometers: vandaag 203 mile \ 326 kilometer. In totaal 2917 mile \ 4695 kilometer.

Temperatuur: 24 graden C.

Video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 17 – L.A. – Santa Barbara – L.A.

  1. Hans schreef:

    Goede reis terug samen 🙂

Reacties zijn gesloten.