Dag 13 – Page, AZ – Grand Canyon

Vandaag de laatste dag echt in de natuur te besteden, en om van de natuur te genieten, daarna gaan we op pad naar Los Angeles. Dus zijn we vandaag voor ons doen vroeg opgestaan, zeven uur, om uiteindelijk om kwart over acht op pad te gaan. Zoals gisteren vermeld was het eerste doel de Coal Mine Canyon, een onbekende canyon, maar zeer de moeite waard. Gevonden op internet, en passend in de route van vandaag, bijna dan. Voor deze canyon moesten we op een gegeven even rechtsaf, en dan een 22 mile doorrijden,welke we later ook weer terug zijn gereden, maar zoals gezegd, zeker de moeite waard. De aanwijzingen hoe er te komen spraken van: op weg 264 tussen mijlpaal 337 en 338 links afslaan een verhard, en daarna onverhard pad op. Maar ja, dan blijk je op een splitsing te staan, waar je links naar een soort van boerderij rijdt, en rechts nergens heen lijkt te gaan. Dan eerst maar links, langs de loslopende koeien, en na een kleine kilometer toch het idee, nee, dit gaat echt alleen naar die boerderij. Dan maar terug, en toch rechts, weer tussen de koeien door, maar toen, na 750 meter, ineens, jawel, de Coal Mine Canyon. Wat een schoonheid, wat een stilte, en wat een rust. En verder helemaal niemand te bekennen, echt wij twee, en die canyon, en een stuk of wat koeien natuurlijk. Een kwartiertje van deze rust genoten, en dan toch maar weer door. Terug naar de hoofdweg, terug naar de weg richting de Grand Canyon, en verder. Tegen kwart voor twaalf waren we dan bij de ingang van het park zelf, na eerst nog op weg daar naar toe bij een scenic view een pracht uitzicht over de little colorado rivier, ook in een canyon gelegen, te hebben bezocht. Na binnenkomst van de het Grand Canyon National Park van de kant die wij kwamen is het eerste uitzichtpunt die je tegenkomt Desert View Watchtower,en gelijk daar ben je al overweldigd door de schoonheid van dit natuurwonder. Vroeg ik een paar dagen geleden of er een overtreffende trap van Wauw is, de vraag nu is of er een overtreffende trap van de overtreffende trap van Wauw! is?

Na hier rustig te hebben rondgekeken zijn we uiteindelijk toch maar weer in de auto gestapt en door richting visitor center voor meer informatie, en ook voor een hapje en een drankje. En dan worden ook wij, zo goed voorbereid, toch nog weer verrast, want de afstand tussen deze Desert View Watchtower en het visitor center blijkt gewoon 35 kilometer te zijn, om vervolgens nog een drieenhalf kilometer verder naar de village te komen, en daarna kun je nog elf kilometer verder naar het westen, met de shuttle bus, om het gehele park te bezoeken. Enfin, wij hebben dus eerst die 35 kilometer gedaan, met regelmatig het bezoeken van een viewpoint om ons te blijven verbazen over de schoonheid van deze canyon. Na de informatie en de prima lunch dan maar verder op pad naar de lodge welke midden in de village ligt. We hebben geen room with a view, maar de deur uit, 50 meter lopen, en je kijkt zo recht de canyon in, een prachtplek dus. Vanavond heerlijk gegeten in het bij de lodge horende restaurant, en verder vandaag weer vroeg onder de wol, want morgen komt een echt lange rijdag, via route 66, op weg naar Los Angeles zoals gezegd. We kijken morgen wel hoever we komen, al is het doel in principe Palm Springs.

Gereden miles \ kilometers: 203 mile \ 325 kilometer

Temperatuur: gemiddeld 28 graden C. Verwachte temperatuur vannacht 1 graad C.

De video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

5 reacties op Dag 13 – Page, AZ – Grand Canyon

 1. Jannie schreef:

  Wat een prachtige reis weer. Nog heel veel plezier en kilometers en een dikke kus voor jullie beide. Wauw

 2. Machteld Wouda-Kroon schreef:

  Genieten geblazen weer van jullie verhalen en adembenemende plaatjes!! Xxx M.

 3. Henny schreef:

  Coalmine Canyon heel mooi ja….ik zou alleen als ik jullie was geweest Blue Canyon, een stukje verder hebben meegenomen, dat was ons hoogtepunt van onze 3-weekse trip afgelopen mei/juni. Lees jullie verslag dagelijks met veel plezier !
  Wij hebben alweer een vlucht geboekt voor komend jaar…

Reacties zijn gesloten.