Dag 12 – Page, AZ

Ook vandaag, zoals gisteren aangekondigd een heerlijke rustige dag, waarin we wel allerlei zaken gedaan hebben, maar alles op z’n gemakkie. Half negen opstaan, ontbijt, en daarna rond kwart over negen in de auto, om zo’n zes kilometer verderop te gaan kijken bij de zogeheten Horseshoe Bend, iets vergelijkbaars met de eerder bezochte en vermelde Gooseneck SP, maar dan hebben ze het hier dus hoefijzer bocht genoemd. Nu is deze horseshoe bend wel veel bekender dan de goosenecks, en dat was te merken. Ondanks dat we dus redelijk vroeg waren, stond de parkeerplaats al bijna geheel vol, en als je er dan al bent, maar nee, dan is het dus ook nog een 800 meter stevig bergop en afwaarts richting het uiteindelijke uitzichtpunt. Maar wel de moeite waard. Het was overigens alweer 26 graden op dat moment, en het meenemen van flessen water werd al weer streng aangeraden, net als bij elke andere hike of wandeling die we de afgelopen 12 dagen hebben ondernomen, vandaar de video van de dag dit keer. Na dit bezoek zijn we terug richting het hotel, en dus de eerder genoemde Glen Canyon Dam, waar we zicht op hebben, gereden, en daarna ook een kleine zes kilometer verder die kant op waar Wahweap ligt, een plaatsje aan Lake Powell, dat mede is ontstaan door de aanleg van die dam. Het meer is dusdanig groot dat de totale kustlijn, van meer dan 2000 mile, bij elkaar opgeteld net zoveel is als de gehele westkust van de USA samen. Daar hebben we ook even rondgekeken, ook een verwijzing voor de video. En daarna zijn we naar Lees Ferry gereden. Deze plek was in vroeger dagen in honderden kilometers omtrek het enige punt waar je een beetje makkelijk de Colorado rivier over kon steken. En werd in 1929, nadat hij voor de negende keer gezonken was, vervangen door de Navajo Bridge er vlak naast. Daarna weer richting Page voor een heerlijke lunch, en wat winkelen. Toen op het hotel aan, om nog wat te chillen en lekker zwemmen in het hotel zwembad. Toen was het alweer tijd voor het diner. We hadden onze zinnen op de Chinese\Amerikaanse keuken gezet en een restaurant uitgezocht. Daar aangekomen bleek deze gesloten, niet alleen wij waren verrast, ook een bus vol chinezen keek raar op hun neus. In tegenstelling tot hun zijn wij toch snel omgeschakeld en naar de pizzeria er tegenover gegaan. En dat was ook heerlijk, Margreet had een heerlijke pasta, en Bene een lasagne. Het restaurant is gevestigd in een oude rivierboot die jaren op Lake Powell gediend heeft en nu dus als pizzeria dienst doet. Vanavond niet te laat naar bed, want we willen redelijk op tijd richting de Grand Canyon, met een klein uitstapje naar nog een andere canyon, Coal Mine Canyon genaamd.

Gereden kilometers: 105 mile \ 180 kilometer

Temperatuur: 32 graden C.

De video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.