Dag 9 – Springdale – Tropic

Vanmorgen nog maar een keer de wekker gezet, want zoals gezegd schoten er gisteren een paar dingen in Zion NP bij in, en we hoopten die vanmorgen deels in te kunnen halen. Dat is gelukt, na het ontbijt en een paar boodschapjes gingen we om kwart voor negen op pad, eerste waar we naar toe reden was de Canyon Overlook trail, deze hadden we gisteren ook al geprobeerd, maar deze trail heeft twee hele kleine parkeerplaatsen, zo’n 10 auto’s per parkeerplaats, en als die vol zijn is er geen overloop of andere mogelijkheid, dat was rond vijf uur gistermiddag het geval, maar nu was er wel een parkeerplaats voor ons. Dus op pad deze trail op, voor ervaren hikers een zogeheten makkie, maar voor ons toch een stevige wandeling,waarbij je zo’n 30 meter hoogteverschil overwint. Maar dan is het uiteindelijke resultaat absoluut de moeite waard. Deze trail kostte ons heen en terug een uurtje tijd, daarna opnieuw in de auto en op weg naar het volgende National Park, Bryce Canyon. En dat is, wat ons betreft, zeker tot nu toe, het prachtigste National Park dat wij hebben gezien. Bestaat er een overtreffende trap van Wauw!!, dan hebben wij deze vandaag geslaakt. In deze canyon vind je allemaal zogenoemde hoodoos,dit zijn rotsformaties die door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien in de loop der eeuwen langzaam zo gevormd zijn. We hadden ook om twee uur een rit te paard door deze canyon geboekt, en ook deze was fantastisch.

Om kwart over vier, na een drankje en even bijkomen,in de auto om zo’n zeven mile verderop naar het geboekte hotel, in Tropic, te gaan.

Gereden miles \ kilometers: 117 mile \ 188 kilometer

Temperatuur 26 gr. C. (we zitten op zo’n 2400 meter hoogte)

De video van de dag:

https://www.youtube.com/watch?v=b-waPZ37IYU

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 9 – Springdale – Tropic

  1. Hans schreef:

    Indrukwekkend Bene; mooie foto’s allemaal

Reacties zijn gesloten.