Dag 8 – Valley of Fire en Zion National Park

Allereerst excuses aan een ieder die de moeite had genomen om via facebook mee te kijken, ik heb begrepen dat de ceremonie niet uit is gezonden, het is mij ook onbekend waarom. Maar het was wel een grandioze ceremonie, kort, maar fantastisch. Er is wel een video van gemaakt, en de premiere heeft dan maar hier plaats.

We melden ons om negen uur en die zaken die van belang waren werden met ons doorgenomen, daarna gingen we het kapelletje in en na vijf minuten kwam Elvis binnen om zich voor te stellen, nog even een kort praatje en daarna begon het. Margreet werd door Elvis naar het altaar gebracht, waar Bene haar overnam en Elvis ons opnieuw de huwelijksgelofte afnam, maar dan op Las Vegas wijze. Na de ceremonie zijn we naar het hotel terug gegaan, om snel over te schakelen op luchtige kleding, want het is nog steeds een verzengende hitte in deze streken. Vervolgens op pad naar het volgende hotel bij Zion NP. Maar onderweg daarna toe kom je langs de Valley of Fire, deze stond gisteren gepland, maar schoot er tijdstechnisch bij in. Dus vandaag maar. Zoals gezegd is ook vandaag de temperatuur in deze streken weer hoog, we hebben wederom 43 gr. C. op de thermometer gezien. In Valley of Fire ligt een rotsformatie, de Fire Wave genaamd, die zag er heel mooi uit, maar het pad er naar toe is zo’n kilometer lang, heen en terug, en zonder enige schaduw. Toch zijn we er aan begonnen, onder het motto, we kunnen altijd nog terug als het wel teveel is. Het uiteindelijke compromis is geworden dat we zo’n 80% van de tocht hebben gelopen, maar ook dat was al zeer de moeite waard. Terug bij de auto eerst een liter water gedronken en toen op weg naar Zion NP. Dit park ligt in Utah, wat weer in de Mountain Tijdszone ligt, een uur verschil met Las Vegas, dus we verloren ook een uur onderweg, dit en het later vertrekken uit Las Vegas, en de wandeling naar de Fire Wave samen maakte dat er in Zion niet heel veel tijd meer overbleef voor ons om nog iets te doen. Dus zijn we in het hotel ingechecked, hebben heerlijk in het bij het hotel horende restaurant gegeten, en ben ik nu, half tien ‘s avonds dit verslag aan het typen.

video
play-rounded-fill

Gereden miles \ kilometers: 226 mile \ 364 kilometer

Temperatuur: gemiddeld 40 gr. C.

De video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

1 reactie op Dag 8 – Valley of Fire en Zion National Park

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Gewéldig!!!!

Reacties zijn gesloten.