Dag 10 – Tropic – Monument Valley

Vandaag wacht ons een redelijk lange rij dag, maar wel met een boel hoogtepunten onderweg. Maar laten we beginnen bij het uitchecken, we raken aan de praat met onze buren die ook op punt van vertrek stonden, en wat blijkt, wederom blijkt één van de twee Nederlandse, zij dus, van geboorte, geboren in Geleen, maar al zeker meer dan 44 jaar geleden geemigreerd naar Amerika voor haar man, want zo lang waren ze getrouwd. Uiteraard even over koetjes en kalfjes gesproken,en toen toch op pad. Over de hoogtepunten gesproken, de eerste was gelijk al, we verlieten het dorp en reden toen gelijk de Ut-12 op. Dit is een zogeheten Scenic Byway, en dit is zeker weten een van de mooiste die er in Amerika zijn. Je rijdt door zoveel afwisselende landschappen, van bergachtig en ruig, tot groen grasland, tot bergachtig en zeer groen, tot bedenk het maar. Op het eind van deze Ut-12 moesten we rechtsaf de Ut-24 op, om naar het volgende National Park te gaan, het is er eentje die een beetje uit de richting is en daardoor niet zo overweldigend bezocht als anderen, wat erg jammer is, want het is er weer prachtig. Het heet trouwens Capitol Reef National Park. Want men ziet in een van de bergen van dit park gelijkenis met het Capitol in Washington. Hierna verder deze Ut-24 af tot Hanksville, en daar de Ut-95 richting het zuiden genomen. Ook deze weg is elke mile genieten. En dan uiteindelijk via nog aantal andere wegen eerst de Moki Dugway, dit is een ongeasfalteerde weg langs een steile klif met prachtige vergezichten, en vervolgens even opzij naar het Goosenecks State Park, hier heeft de San Juan rivier zich in een drietal bochten door een canyon gewrongen, gebogen als ganzenekken, dat is hoe het park aan z’n naam komt. En toen uiteindelijk, of eigenlijk eerst nog via het Forrest Gump Point, de plek waar Forrest zegt: “I had run for 3 years, 2 months, 14 days, and 16 hours. [he stops and turns around] I’m pretty tired… I think I’ll go home now.” Een plek op de Ut-163 met prachtige zicht op Monument Valley. En dat is waar we uiteindelijk terecht zijn gekomen. Monument Valley. Hier kun je een route doorheen rijden met je eigen auto. De route is 21 kilometer lang, maar aangezien hij volledig onverhard is, en veel kuilen bevat, zijn we na 6 kilometer snel weer omgedraaid. Dat gaf mooi extra tijd om de gift shop te bezoeken, hier vind je voornamelijk door indianen vervaardigde producten, want dat is nog zeker het vermelden waard, Monument Valley bevindt zich in het Navajo reservaat, en alles hier, ook het hotel waar we zitten wordt door de Navajo gerund. We hebben ons kunnen beheersen in de gift shop, alhoewel het af en toe moeite kostte.

Gereden miles \ kilometers: 326 mile \ 525 kilometer

Temperatuur: we vertrokken vanmorgen met 19 graden, maar dit werd al snel weer via 26 graden richting 35 graden C. meest van de dag.

Video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.