Dag 16 – Los Angeles

Vandaag begonnen we met een, zoals één van de Uber chauffeuses het noemde, workout. Waar die workout uit bestond? Een hike die ons vlak onder het Hollywood Sign bracht, maar meer nog, die ons achter deze negen letters bracht. Nog heel even over gisteren, het Mexicaanse fiesta bleek ter ere van de Mexicaanse onafhankelijk hoorden we ‘s avonds op tv.

We sliepen wederom heerlijk uit, en bestelden al met al rond tien uur een Uber om ons naar het begin van de hike te brengen. Na gisteren alles met het openbaar vervoer te hebben gedaan besloten we vandaag alles met Uber te doen. Enfin, we stonden dus om 10 uur bij de start en zijn gaan lopen. Dat bracht ons op een gegeven moment op zo’n 50 meter van de befaamde negen letters. Maar dan komt het echte werk, een stevige wandeling bergop waarbij je ongeveer 300 meter hoogteverschil overwint in korte tijd en die je achter dezelfde letters brengt. Een wandeling van zo’n 3,7 kilometer die iets meer dan een uur duurt. En uiteindelijk weer prachtige uitzichten oplevert. Na daarvan te hebben genoten zijn we weer rustig terug gelopen en hebben weer een Uber naar het hotel besteld. Mooie was dat deze chauffeur al 25 jaar in LA woont, en tweeënhalf jaar Uber chauffeur was, maar nog nooit zo dicht bij de letters was geweest, bekende hij. In het hotel hebben we de wandelschoenen weer gewisseld voor makkelijk schoeisel en daarna eerst ff geluncht. Na de lunch een nieuwe Uber besteld die ons naar The Beverly Hills Hotel heeft gebracht, deze dame kwam met de term workout toen ze vroeg wat we ‘s ochtends hadden gedaan en we vertelden wat dat was. Vanaf het Beverly Hills zijn we Rodeo Drive helemaal afgelopen, zonder in de verleiding te zijn gekomen om aankopen te doen. Ook na deze wandeling weer met een Uber richting hotel, in al merkbaar drukker verkeer, en toen nog even in de omgeving rondgekeken voor kleine boodschapjes en om te kijken waar we vanavond gaan eten. Toen we daarna op de hotelkamer lekker zaten bij te komen, met de tv uiteraard aan, zagen we dat we ook iets van onze plannen gemist hadden, we vielen midden in de Emmy Awards uitreikingen. Maar als we eerlijk zijn zij we allebei hier niet echt rouwig om.

Gereden miles \ kilometers: niet van toepassing, wel heel veel stappen op de respectievelijke stappentellers.

Temperatuur: gemiddeld 30 graden C.

Video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.