Dag 4 – Yosemite National Park

Het is bijna niet te geloven maar de jetlag is ons prima gezind, vandaag weer tot acht uur geslapen, in een zoals gisteren al vermeld prima hotelletje. Ook het ontbijt was heerlijk. Daarna even het dorpje in voor water, bier en een koelbox. Dit was allemaal in de plaatselijke mini-mart verkrijgbaar. Deze mini -mart beschikte dan ook over een rond het nulpunt gekoelde biercave, denk aan de Heineken Walk-In fridge en je hebt een beeld. Dus nadat we de nodige inkopen hadden gedaan op weg naar Yosemite NP.

Eerste waar we heen zijn gegaan is Mariposa Grove, dit is een deel van het park waar je een flink aantal sequoia bomen kunt vinden. Sequoia bomen kunnen zeer groot worden, en heel oud, zo’n 100 meter hoog, en 1400 รก 1500 jaar oud. En ook de omtrek is enorm, zo groot dat, als je er omheen wil lopen, je moeder zou zeggen, hier jongen, neem wat brood mee. De hoogtepunten van deze grove zijn de Grizzly Giant en de California Tunnel Tree, beide hebben we uiteraard bekeken en gefotografeerd. Daarna met de shuttle terug naar de parkeerplaats en op weg naar Glacier Point. Dit is een uitkijkpunt over Yosemite NP met een fabuleus uitzicht op met name Half Dome, een granieten berg die door de jaren heen bijna glad is afgesleten. Maar goed, ik kan een hoop vertellen, maar ik laat beter de foto’s voor zich spreken. Dit geldt ook voor het volgende punt waar we daarna heen zijn gegaan, Tunnel View, op deze plek heb je een majesteus doorkijkje langs El Capitan, een andere befaamde berg in dit park naar wederom die Half Dome, en andere bergen uiteraard. Na deze prachtige uitzichten zijn we daarna nog even naar Yosemite Village gegaan om iets te eten, en daarna op pad naar ons hotel in El Portal, een plaatsje zeven mile buiten Yosemite National Park dat de afgelopen maand zwaar te leiden heeft gehad onder de natuurbranden die hier hebben gewoed, en waar we onderweg toch wel regelmatig de gevolgen van zagen, en soms nog roken zelfs. Maar nu is alles gelukkig weer open en toegankelijk.

P.S. We zitten hier echt in de middle of nowhere en er is geen mobiel bereik. Er is wifi, maar dan alleen via satteliet. Dat betekent dat we heel voorzichtig moeten zijn ermee.

Afgelegde miles \ kilometers: 102 mijl \ 163 kilometer.

Temeratuur: gemiddeld 28 gr. C. Op moment van typen in het hotel zelfs 35 gr. C.

De video van de dag verdient enige uitleg, deze artiest hoorden we als een van de eersten dit jaar op een lokale country zender, met weliswaar een ander nummer, Woman Amen, maar toen ik wat verder zocht naar hem kwam ik dit nummer tegen, welke me gelijk pakte, en ook wel weergeeft wat je op dagen als vandaag voelt.,

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.