Dag 3 – San Francisco – Oakhurst

In tegenstelling tot gisteren vandaag dan toch om zes uur wakker, nog even rekken en om kwart voor zeven uit de veren. Omdat het zo goed beviel zijn we weer bij dezelfde zaak gaan ontbijten. Daarna opnieuw naar de Hop On Hop Off op Union Square om nogmaals een deel van de route te doen, maar nu gaan we er ook een paar maal uit. Daardoor treffen we vanaf de halte The Painted Ladies, zeven in Victoriaanse stijl gebouwde huizen die een prachtig decor vormen voor de stad op de achtergrond, een live guide op de volgende bus, een Ier die met de nodige zelfspot en heerlijke humor de prachtigste feiten over de verschillende wijken en panden die we passeren vertelt. Dit geeft de nodige sjeu aan de toch al mooie rit. Weer aangekomen bij Fisherman’s Wharf zijn we nog even naar pier 39 gewandeld voor het continent zeeleeuwen die zich daar op een aantal plankieren hebben genesteld. Dan ben je toch ook snel een half uur extra kwijt als je daar staat. Na een Pumpkin Spiced Latte met iets zoets zijn we naar de cable car bij Fisherman’s Wharf gelopen die ons weer naar Union Square, en dus het hotel bracht, de lijn Hyde St. – Powell St. Als je niet zelf in San Francisco bent geweest kun je je niet voorstellen hoe hoog, en vooral steil, de verschillende heuvels, en dus de wegen zijn waar deze cable car langsgaat.

Toen om half twee ons gemeld bij de autoverhuurder voor onze huurauto, dit is een Nissan Rogue geworden, een witte met 12918 mijl op de teller. Dat betekende dat we ons om twee uur in het San Francisco verkeer hebben gestort, vlak na de Bay Bridge even een kleine verkeerde keuze,wat ons een half uurtje extra kostte, maar toen dan ook via de wegen 580, 205, 120 en 49 op weg naar uiteindelijk Oakhurst, vlakbij de ingang van Yosemite National Park, zodat we morgen gelijk los kunnen. Het hotel dat we daar hebben genomen heet Hounds Tooth Inn en ligt net even buiten het dorp in een dalletje. Heerlijk idyllisch. Een echte aanrader.

P.S. vanaf vandaag gaan we ook de gereden miles\kilometers en de temperatuur vermelden.

Miles \ Kilometers: 208 mile \ 335 km.

Temperatuur: ‘s morgens San Francisco 18 gr. ‘s middags Oakhurst 35 gr. C.

De video van de dag is:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

4 reacties op Dag 3 – San Francisco – Oakhurst

 1. Agina van VELZEN schreef:

  Dat zijn wel heeeeeel veel zeeleeuwen bij elkaar

 2. Machteld Wouda-Kroon schreef:

  Mooiiiiii die Painted Ladies!!

 3. Leyan van Beukering schreef:

  vrijheid nu, met een auto

 4. Leyan van Beukering schreef:

  Mooie foto’s.

Reacties zijn gesloten.