Dag 2 – San Francisco

Vandaag dan de eerste volledige dag van onze vakantie. Waar het normaal gesproken zo is dat we al om een uur of zes, of zelfs vier uur, ‘s morgens klaarwakker zijn worden we nu, wel na een aantal keer wakker te zijn geweest gedurende de nacht, pas om half negen echt wakker. Langzaam opstarten, en toen naar hier om de hoek voor een heerlijk ontbijt bij café Mason. Margreet een omelet, en Bene pumpkin spice crepes, beide met een fruitsalade, beide ook prima. Vervolgens zijn we gaan wandelen, van Union Square naar Chinatown, en daarna via Little Italy naar Fisherman’s Wharf. Hier hebben we een Hop On, Hop Off bus genomen, die in tweeënhalf uur verschillende highlights van de stad aandoet, waaronder uiteraard ook de Golden Gate Bridge. ‘s Avonds hadden we de nighttour naar Alcatraz, deze was net zo legendarisch als de naam doet vermoeden.

We hadden de nighttour, en dat betekent net even een paar zaken extra die je op de tours overdag niet krijgt, zoals een tocht rond het eiland in plaats van rechtstreeks naar de aanlegsteiger, en toegang tot Blok A welke overdag gesloten blijft bijvoorbeeld. De tour op zich is al zeer indrukwekkend, maar deze doe je dan ook nog met een headset welke door bewakers en gevangenen zelf is ingesproken, je voelt je bijna gelijk midden in de actie.

En uiteraard weer de video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.