Dag 5 – El Portal – Lone Pine

Ook vandaag rustig opgestaan, normale ochtendrituelen afgewerkt, en daarna op pad. Eerste stop, tankstation, waar we de tank weer vol hebben gegooid, en ook nog in de naastgelegen minimart een klein ontbijt en andere zaken voor onderweg hebben gekocht. Vervolgens op weg naar de Tioga Pass, dit is een bergpas die je over de Sierra Nevada brengt naar de andere kant. Onderweg nog een paar maal eruit voor adembenemende uitzichten, zoals bij Olmsted Point, en ook de Tuolomne Meadows zijn prachtig. Nadat we de Tioga Pass over zijn gestoken zijn we naar Bodie gereden. Bodie is een spookstadje dat op 2254 meter hoogte ligt. Er werd in 1859 op deze plaats goud gevonden door W.S. Bodey, die ook gelijk zijn naam maar aan de plaats verbond. Nadat in 1876 en 1877 enorme hoeveelheden goud werden gevonden groeide de stad explosief tot wel 10.000 inwoners. Maar nadat er een verbod op grondstoffendelven kwam, en in 1932 een brand een groot deel vernietigde werd het rond 1942 een spookstad. Nadat we hier hebben rondgekeken zijn we weer op pad gegaan, volgende halte is het Mono Lake Tufa State Reserve. Mono lake is een meer dat in de loop van de tijd een steeds lagere waterstand heeft gekregen en daardoor zijn de tufa’s boven gekomen. Tufa’s zijn aan kalksteen gerelateerde rotsen die ontstaan door neerslag van kalk in koel water dat al oververzadigd is met kalk. De prachtigste steenformaties kun je daar zien. Hierna zijn we op weg gegaan naar onze volgende slaapplaats in Lone Pine. Het bezoek aan Erick Schat’s Bakery schoot erbij in, maar werd volledig goed gemaakt door de bakery vlakbij het hotel waar we, ondanks dat het al ver na vijven was, en ze eigenlijk om twee uur al dicht waren, toch nog elk een Cinnamon Roll konden krijgen. En wij maakten haar dag weer goed, dat wil zeggen Bene, want ze kwam niet meer bij toen ze de tekst op zijn t-shirt (Body by Ben & Jerry’s) las.

Vervolgens zijn we nog een stukje richting Whitney Portal, en daarna de Alabama Hills gereden, waar we in de Alabama Hills nog de Mobius Arch hebben bekeken. Een natuurlijke in steen uitgesleten boog. En oh ja, die Whitney portal is een toegang tot Mount Whitney, de hoogste berg op Amerikaans vasteland, 4252 meter hoog.

Afgelegde mijlen \ kilometers: 316 mile \ 508 kilometer

Temperatuur: 28 gr. C. gemiddeld

De Video van de dag, met een kleine dichterlijke vrijheid:

https://www.youtube.com/watch?v=MTrGk5-oGkU

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 5 – El Portal – Lone Pine

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Fantastisch die tufa’s! En prachtige beelden weer. Ik ben niet jaloers. Ik ben niet jaloers. Ik ben niet jaloers. Haha. Jullie schrijven ook zo leuk, met kennis en humor!! Knuffel xx

Reacties zijn gesloten.