Dag 7

Nadat we gisterenavond een eerste blik op de Cinque Terre hadden geworpen gaan we vandaag uitgebreider rondkijken. Na een rustige opstart lopen we naar het station en nemen de 10 uur trein naar het laatste van de vijf dorpen, Monterosso al Mare. Daar kijken we even rustig rond, nemen een terrasje voor een cappucino, en gaan dan naar de ferry welke naar de volgende plaats, Vernazza, vaart. Ook in Vernazza kijken we rustig rond, en hebben we in eerste instantie het plan om lopend naar het volgende dorp Corniglia te lopen, 3,5 km, en ongeveer een uur lopen verderop. Maar na de eerste 500 meter, welke in het dorp Vernazza alleen maar steil omhoog gaan, besluiten we, ook vanwege het erg warme weer, 34 graden, weer terug te gaan, en toch de trein te nemen. Op het station van Corniglia zit het ook al niet mee, ook daar blijkt dat als je naar het centrum van het dorpje wil je een erg hoge trap moet nemen. We besluiten dit niet te doen, en morgen als we weer doorrijden te kijken of er met de auto kunnen komen. Wachten op de volgende trein, en daarmee naar het eerste dorpje, Riomaggiore. Het tweede, Manorola, waren we gisteren al geweest, en het is echt veel te warm om nog veel te doen. Edoch, in Riomaggiore zoeken we een bar met uitzicht op zee en eten een heerlijke lunch. Daarna toch maar weer naar het appartement, waar we de Formule 1 race kijken, en andere sport zoals de Giro Rosa voor dames. We halen ‘s avonds een pizza bij de buurman en brengen de rest van de avond op het balkon door. Nog even over de coronamaatregelen, hier in deze hoek van ItaliĆ« heeft zeker 98, 99% van de bevolking altijd een masker op, binnen en buiten. En dus doen we mee.

Video van de Dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.