Dag 8

We zijn rond half elf klaar bij het appartement en gaan rijden richting Corniglia. Zoals we gisteren hadden besloten. Geen verkeerde beslissing, want het is een schitterende weg ernaar toe. In Corniglia kijken we rustig rond, drinken een cappucino en maken wat foto’s. Na ongeveer een anderhalf uur lopen we weer naar de auto, welke buiten het dorp geparkeerd moet worden, en stellen de routeplanner in op Melle, een klein bergdorpje op 45 kilometer van de Franse grens, of beter gezegd, van de Agnello Pas welke op de grens ligt. Hier hebben we weer een schitterend appartement gehuurd, en van hieruit gaan we morgen de grens over en richting L’Alpe d’Huez. In Melle is een restaurant, Orselli, en toen we daar om kwart over zes naar toeliepen om alvast voor half acht te reserveren hoorden we dat ie vandaag was afgehuurd voor een privé feestje. Oh jee, maar gelukkig, daar was Giuliana to the rescue. Er tegenover zit een bierbrouwerij, Antagonisti, en daar hingen ook een paar borden waar we gerechten op lazen, voor de brouwerij zat Giuliana en op onze vraag of ze open waren antwoordde ze helaas nee, morgen weer, ze verwees ons naar Orselli, maar toen we vertelden dat die dicht was dacht ze even na, pakte haar telefoon en reserveerde voor ons voor half acht bij een restaurant in een dorpje vier kilometer verderop. Dit blijkt niet in het dorpje, maar in de bergen erboven. En zo zitten we op 800 meter hoogte heerlijk te eten van een verrassingsmenu van vijf gerechten bereid met regionale producten. De ene nog heerlijker dan de andere. Met betrekking tot coronamaatregelen is men hier alweer vrijer dan in La Spezia en Cinque Terre, binnen is het nog steeds verplicht, maar buiten zie je bijna niemand met een mondkapje

Video van de Dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Dag 8

  1. Machteld Wouda schreef:

    Wat heerlijk dat ik weer kan meegenieten ! Veel plezier nog 🥰

Reacties zijn gesloten.