Dag 9

En toen ineens was alles anders … We vertrokken om 9 uur uit Melle, en gingen een kleine 10 kilometer verderop pinnen, en gelijk ook even ontbijten. Daarna op weg naar de eerste berg, Colle dell’Agnello, oftewel de Agnelpas tussen Italië en Frankrijk. Daarna door naar de Col du Galibier, maar toen kwam er rond 12 uur een bericht van de Buitenlandse Zaken app, verschillende Franse departementen, waaronder L’ Isere worden met onmiddellijke ingang oranje, en ons volgende hotel was geboekt in L’Alpe d’Huez, in het department L’ Isere. Deze dus onmiddelijk geannuleerd en de plannen herzien. Dit  alles onder het genot van een crepe, want de lunch gaat wel door uiteraard. Het plan nu dusdanig aangepast dat we een hotel in het department Savoie geboekt hebben. In La Lécherè, zo’n 30 kilometer van de Col de la Madeleine en zo’n 20 kilometer van Albertville. En dus bleef vandaag wel de koninginnerit met passages over de Colle dell’Agnello, de Col d’Izoard, de Col du Galibier en de Col du Telegraph. De Madeleine zit morgen in de Tour etappe, maar wat schetst onze verbazing, de etappe komt ook bijna voor het hotel langs. Het zit dan ook vol met gendarmerie die hier in de buurt alles gaan afzetten. Ons plan nu is om ‘s morgens nog even naar Albertville te gaan, en dan tussen 12 en 1 weer bij het hotel te zijn om naar de tour te gaan kijken die rond 16:00 uur zal passeren. En daarna gaan we een stuk richting het noorden rijden.

Video van de Dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Dag 9

  1. Machteld Wouda schreef:

    Oooooooh, een geluk bij een ongeluk dus! Ik ben helemaaaaal niet jaloers 😉🥰🚴🏽‍♀️🗻⛰

Reacties zijn gesloten.