Dag 5

Vandaag helaas afscheid genomen in San Marino, maar mensen, mocht je ooit daar in de buurt zijn, ga naar B&B Il Melograno. Ons eerste doel was Rimini. Een kustplaats met een even bekende naam als Lloret de Mar of Benidorm. Maar Rimini heeft ook nog een hele mooie oude binnenstad. Dus daar zijn we eerst naar toe gewandeld. Na een uurtje rond te hebben geslenterd in dit oude stadje zijn we richting het strand gegaan. Daar ook ff flaneren, een terrasje, voetjes in de Adriatische zee, kortom, vakantie. Net na de middag hebben we de auto weer opgehaald en de routeplanner ingesteld op Mugello Circuit. Ondanks de te hoge prijzen wilde ik toch kijken en proberen om binnen te komen voor de 2e vrije training. Maar helaas, toch teveel “officiele” beveiliging rondom het circuit om ons met een of ander leuk verhaal naar binnen te praten. Geen probleem, het proberen is ook al genoeg waard. Dus toen de routeplanner maar aangezet richting Lucca. Een dik uurtje van Mugello, en ook nog ongeveer anderhalf uur naar Cinque Terre, onze volgende halte. We zitten hier in een schitterende oude villa, die nu als B&B in gebruik is. Villa La Dogana. Niet met restaurant, dus waren we aan het overleggen waar te eten. Tijdens dat overleg kwam de gastvrouw vragen of we mee wilden eten? Spaghetti Amatriciana. Uiteraard. En dus kwam ze vijf minuten later met allerlei groenten en kruiden uit eigen tuin langs gelopen. Zoals verwacht, of eigenlijk nog veel beter dan dat, was het heerlijk. Zelfs inclusief zelf te maken bruchetta vooraf en kaasplank na. Wederom geen bijzondere coronamaatregelen ervaren, alhoewel Italië wel strenger toeziet op mondkapjes gebruik dan San Marino. In Rimini bijvoorbeeld is van 18:00 tot 06:00 een mondkapje binnen en buiten verplicht. Behalve in eigen huis uiteraard.

Video van de Dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 5

  1. Machteld Wouda schreef:

    Yummie, past helemaal bij jullie !

Reacties zijn gesloten.