Dag 8

Vanmorgen stond de wekker, want we hadden het plan opgevat om met de ferry naar Malta te gaan. Gisteren al de kaarten gekocht, en aangezien de boot om kwart over negen ging, en we een uur van te voren aanwezig moesten zijn, moesten we er vroeg uit. Te meer we een pracht van een appartement voor twee dagen hebben geboekt, met privé parkeerplaats waar de auto zo mooi staat dat we tegen elkaar zeiden, we lopen wel naar de boot, zo’n tweeënhalve kilometer. Onderweg tijdens die wandeling haalden we een echtpaar in die ook duidelijk richting de haven liep, en een Team NL koffer meesleepten. Een echtpaar uit Nieuwegein waar we leuk mee op zijn gelopen en onze beider ervaringen over Sicilië hebben gedeeld. Ook zij waren overenthousiast en gingen nu nog voor drie dagen naar Malta, alvorens daarvandaan terug te vliegen naar Nederland. De verbinding die we namen is nog geen jaar in gebruik, en de boot de Saint John Paul zelfs nog jonger, van februari 2019.

Op Malta aangekomen zijn we richting Waterfront gelopen en hebben daar tickets voor de Hop-On Hop-Off zuid route gekocht. Daarmee zijn we al met al een kleine drie uur onderweg geweest, en hebben we veel gezien en geleerd over Malta, onder ander de heerlijkste recepten. Weer aangekomen bij het Waterfront hebben we iets wat tussen lunch en diner invalt gegeten bij het Hard Rock Café. De enige die we op deze trip tegen zullen komen. Daarna nog met de lift omhoog waarvandaan je ook prachtig zicht hebt op de havens en de Tre Cittá, Vittoriosa, Senglea en Cospicua. En op Valletta en Floriana uiteraard. Om half zeven ging de ferry weer terug naar Pozzallo, waar we om kwart over acht weer aankwamen.

De temperatuur was vandaag gemiddeld 29 graden, maar wel grotendeels onbewolkt, en weinig schaduw.

De video van de dag is de inzending van Malta voor het laatste songfestival:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.