Dag 12

Vandaag was van begin tot eind een fantastische dag. Laten we bij het begin beginnen, het ontbijt in het hotel was heerlijk, alles was voor handen, bedenk het, en het was er zeg maar. Daarna op weg naar de Gole Alcantara. Dit is een ravijn aan de voet van de Etna ontstaan door lavastromen, en in dit ravijn stroomt een krachtige rivier. Je kunt deze via een wandeling aan de top van het ravijn bekijken, en via een tocht door de rivier, body rafting genaamd, wij hebben het toch maar bij de tocht bovenlangs gehouden. Daarna op weg naar Isola Bella, dit is een eilandje voor de kust bij Taormina waar je bij eb en bij vloed te voet naar toe kunt gaan. Wat wij dan ook hebben gedaan, bij opkomend water. Daarna aan het bijbehorende strand een heerlijke lasagne, en we konden er weer even tegen. Als laatste stop op Sicilië stond het dorpje Savoca gepland. Dit dorp was de stand-in voor Corleone, in de film the Godfather. Hier had je veel mooiere authentieke gebouwen dan in Corleone zelf. Onder andere de scenes waar Michael zijn Apollonia voor het eerst ontmoet bij het café van haar vader, bar Vitelli. Waar wij dan ook een cappucino en een granita Mandorle (Amandel) hebben genomen. En toen op weg naar het vasteland. Met de boot van 16:45 zijn we van Messina naar Villa San Giovanni gevaren, en vervolgens hebben we nog een kleine twee uur gereden, zodat we nu in San Marco Argentano zijn, bij de afslag Tarsia op de A3. Het eerste hotel dat we tegenkwamen zeiden we beiden van, die is dicht. Maar toch, aan de achtekant bleek de ingang, en samen met een andere gast, een vertegenwoordiger schatten we, zijn we er ingechecked. Daarna, op een kleine 700 meter afstand, naar een pizzeria gegaan, waar Margreet een pizza Caprese, met een drankje, en Bene een pizza super Diavola, met twee grote bier nam, en we 20 euro af moesten rekenen. En dan nog een grappa mee ter afscheid krijgen, en niet zo maar één. Nee, een hele goede.

De temperatuur was vandaag wederom 29 graden, maar bijna geen wind, dus veel te warm.

De video van de dag is:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 12

  1. Machteld schreef:

    Man man man, heerlijk deze reisverhalen! Groetjes!!

Reacties zijn gesloten.