Dag 6

Vanmorgen tot half negen uitgeslapen,en daarna tot de ontdekking komen dat we inderdaad, zoals we al dachten, de enige gasten waren. Desondanks was het ontbijt weer prima. Daarna op pad. Zoals gezegd zaten we tussen Trapani en Marsala, en deze streek staat bekend om de zoutwinning uit zee. We zijn dus ook naar een zout museum gegaan, en ons daar laten informeren over dit geheel. Na het hele zout verhaal weer door, richting Selinunte, dit is een oude Griekse nederzetting, waar nog een aantal tempels bewaard zijn gebleven, de Akropolis in Athene zeg maar, maar dan op Sicilië. Na ook hier een uur te hebben rondgelopen zijn we na een lichte lunch, op pad gegaan naar La Scala dei Turchi, vertaald, de Turkse trappen, dit is een stuk kalkstenen kust, die dusdanig zijn uitgesleten dat het trappen lijken, en ten tijde van de Turkse invallen op Sicilië kon je je er ook prima verstoppen in de grotten, vandaar de naam. Maar de trappen zelf bleken alleen via een uitgebreide omweg over het strand bereikbaar, dus hebben we ons enkel gehouden aan de panoramische uitzichten erop. Hierna zijn we verder doorgereden naar de Vallei der Tempels, eveneens een Griekse overlevering, met nog meer tempels dan in Selinunte. Totale lengte van de eerste naar de laatste tempel is 3,5 km. En weer terug, nu zijn er slimme taxi chauffeurs die je voor 3 euro naar het einde brengen, waarna je maar eenmaal die 3,5 km hoeft afleggen. Een keer raden wat wij hebben gedaan. Maar ook hier weer, echt schitterende, bijna geheel bewaard gebleven tempels, dus met een al met al dikke anderhalf uur sjouwen waren we weer terug bij de auto, en zijn we een hotel gaan opzoeken. En ook vandaag zitten we weer in een prachtig resort, weliswaar wel met meerdere gasten dit keer, maar daar hebben we geen last van.

De gemiddelde temperatuur was vandaag zo’n 27 graden.

De video van de dag is:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 6

  1. Machteld schreef:

    Prachtige foto’s! en verhalen!!!

Reacties zijn gesloten.