Dag 7

Na een heerlijk diner gisteren bij Il Molo in San Leone, en een verkwikkende nacht in weer een fantastische B&B zijn we vanmorgen vertrokken richting het binnenland, naar Enna. Na zo’n uur rijden, al had de routeplanner het over anderhalf, maar er blijkt een prachtige snelweg al deels aangelegd, kwamen we in Enna aan, Na eerst twee keer rond te hebben gereden, want dat is wel een ding hier, een parkeerplek vinden, konden we dan toch door Enna beginnen te dwalen. En zijn we op pad gegaan naar de Torre de Federico, de toren van Frederik, dit is een toren van 24 meter hoog op een berg middenin Enna, die een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving bied. Hierna weer door, richting Ragusa en Modica. Ondanks dat we in de ochtend een half uur hadden gewonnen besloten we toch om Ragusa links te laten liggen en in een keer door te rijden naar Modica. Hier weer twee rondjes rijden, maar toen hadden we toch een mooie parkeer plek gevonden en zijn we op pad gegaan naar de Duomo. Uiteraard wel met onderweg een terras voor een koffie, en dit keer een bevroren Tiramisu, heerlijk. Ten overvloede, ook in Enna hebben we een terras niet versmaadt. En vervolgens zijn we tegen vijf uur op pad gegaan naar Pozzallo. Vanuit deze plaats vertrekt een boot naar Malta, waar we morgen een dag door gaan brengen. De kaartjes voor de boot zijn al gekocht. Ook hier in Pozzallo hebben we weer een pracht appartement tot onze beschikking, waar we dus twee nachten blijven.

De temperatuur vandaag was gemiddeld ongeveer 25 graden.

De video van de dag is:Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.