Dag 5

Vanmorgen om acht uur wakker en opgestaan. Wederom was het ontbijt goed, en veels te veel. Na alle ochtendlijke plichtplegingen, zoals gezegd, ontbijt, koffers naar de auto brengen, afscheid van de hostess, of host uiteraard, nemen, op weg voor nieuwe avonturen. Ditmaal ging de route allereerst naar Corleone. Voor velen een bekende klank, Don Corleone uiteraard. Nu wil het verhaal dat deze naam niet zomaar is gekozen, de Camorra hield zich daadwerkelijk in Corleone op, zo is de Capo di tutti Capi Toto Riina hier in de omgeving gearresteerd, en veel meer kopstukken. Het is een prachtverhaal dat men nu de stichting No more Mafia heeft, een stichting die alle van de camorra in beslag genomen goederen beheerd, en uitbesteed aan anderen. Zo kun je in de buurt van Corleone in een Bed and Breakfast overnachten die een tijdlang in het bezit van de eerder genoemde Toto Riina is geweest. Wij troffen er alleen een plaatselijke marathon aan die vandaag werd gelopen. Maar met een goede cappucino en espresso op het terras is dat ook prima te doen. Daarná door naar Sambuca di Sicilia. Een plaatsnaam die zelfs in de verste verte niets met het welbekende drankje van doen heeft. Sambuca is de Italiaanse benaming voor vlierbessen, een van de belangrijkste ingredienten van het drankje, maar ook veel voorkomend in deze omgeving. Dat is dus de enige overeenkomst. maar wel leuk om te vertellen in dit geval is dat de burgemeester, om leegstand tegen te gaan huizen in dit plaatsje regelmatig voor een euro te koop aanbiedt. De adder onder het gras is dat de verbouwingskosten er uiteraard nog bijkomen, en als je niet binnen een jaar intrek hebt genomen, vervalt het huis weer aan de gemeente. We hebben dus even rond gekeken, maar helaas, niets van onze goesting. Alleen een pracht van een pand waar de banketbakker al domicilie hield. Dus hebben we daar maar een Cannolo genomen, een heerlijke met ricotta gevulde rol van koekdeeg, misschien nog beter, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Cannoli. Daarna zijn we op pad gegaan naar Trapani en Erice. Erice is een dorpje op een berg boven Trapani, je kunt er met de auto heen, maar zie dan maar je auto kwijt te raken. Je kunt ook met de kabelbaan, en dus hebben we dat gedaan. Erice is een prachtig oud dorpje waar je alleen al een halve dag kunt doorbrengen. Daarna via de supermarkt naar onze volgende overnachting. De keus is dit keer gevallen op Borgo Pide, een klein resort zo’n 15 kilomter onder Trapani. Het blijkt dat we de enige bezoekers zijn vandaag, dus niets anders om ons heen, dan fruit-, en olijfbomen, Marsala wijnstruiken en een pracht van een privé zwembad. We hebben net nog heerlijk gedineerd bij Torre di Nubia, en maken ons nu weer klaar voor de nacht.

De gemiddelde dagtemperatuur was wederom ongeveer 29 graden

De video vande dag is:

https://youtu.be/F9vA7L8H4nc

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

3 reacties op Dag 5

  1. Roberto schreef:

    Zijn dat jouw slippers daar voor het zwembad Bene? Ha ha… lekker gezwommen zeker…

  2. Machteld schreef:

    Ooooh, watziet t er heerlijk uit! Genieten voor jullie! En ook voor mij! En weer wat geleerd over Sambuca! Groetjes!!

Reacties zijn gesloten.