Dag 4

Zoals gisteren verteld zijn we vannacht met de ferry van Napels naar Palermo gevaren. Helaas gold voor ons beiden dat we slecht hebben geslapen op deze boot. Dus redelijk brak stonden we vanmorgen rond half acht op de kade in Palermo. Omdat dat tijdstip ook eigenlijk te vroeg is om iets in Palermo te gaan doen zijn we eerst naar Cefalú gereden. Dit plaatsje staat bekend om zijn schilderachtige karakter. En daar is wederom geen woord van gelogen. Maar, belangrijker, op weg naar Cefalú diende zich een Autogrill aan, waar een met creme gevulde croissant en een cappucino en een doppio, er deels voor zorgde dat de brakheid weer enigszins dragelijk werd. Na enige tijd zijn we dan toch weer richting Palermo terug gereden, en hebben we de auto op een betaalde parking vlakbij het centrum gezet, we hebben besloten dit deze vakantie te doen daar waar mogelijk. En vervolgens aan de wandel gegaan. Maar ja, jullie kennen ons, dat bleek dus achteraf net de verkeerde kant op, maar zoals gezegd, jullie kennen ons, dat bleek dus ook weer een gouden greep, want zo kwamen we op plaatsen waar nog niet veel toeristen zijn geweest. Toen we uiteindelijk bij de grote kathedraal aankwamen hebben we daar enige tijd zoet gebracht, en onder de rook van de kathedraal heerlijk geluncht. Vervolgens via het Normandisch paleis, de Ballero markt, een grote prachtige Italiaanse open markt, en de Via Maqueda, een lange winkelstraat, met ook heerlijke terrasjes uiteindelijk de auto weer opgezocht, via de goede route dit keer. En zijn we naar Aspra gereden, een klein vissersdorpje zo’n kleine twintig kilometer buiten Palermo. De hostess van de door ons geboekte B&B wist ons te vertellen dat er vanavond een tomatenfeest op het plein bij de haven zou plaatsvinden, dus wij in onze oudste kloffie die kant op, blijkt het pas morgenavond te zijn ;-). Dan maar gewoon dineren, en na een verkwikkende wandeling over de boulevard weer naar de B&B, waar we dit verhaal nu typen.

De temperatuur was vandaag wederom gemiddeld 29 graden.

De video van de dag is:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.