Dag 3

Vandaag was bestemd om Napels te verkennen. En dat hebben we gedaan. Na weer een overdadig ontbijt, en inpakken van de auto, zijn we alvast richting de haven gereden. Daar, vlak bij de boot naar Palermo, vonden we een parkeergarage, en dus hebben we de auto daar neergezet. Vervolgens lopend Napels in, en dat is wat we de rest van de dag gedaan hebben, lopen. Van bar Nilo, waar de Maradona gekte zijn hoogtepunt bereikt, hier is zelfs een altaartje waar achter glas, een plukje haar van de beste man wordt getoond. Volgens de overlevering zat de eigenaar van de bar in hetzelfde vliegtuig als Napoli op de terugweg van een Europese wedstrijd, en zag hij bij het verlaten van het vliegtuig het plukje haar op de plaats waar Maradona heeft gezeten. Vervolgens zijn we heerlijk gaan slenteren, via heerlijke straatjes, en nieuwe barretjes en terrassen, naar nog meer straatjes enzovoort. Een ding kunnen we met overtuiging zeggen, Napels is een prachtige authentieke stad die zich in al zijn glorie toont. Tussendoor zijn we ook nog tweemaal met een funicular naar fort Sant’ Elmo geweest, wat ook weer schitterende vergezichten over de stad, de baai, en op de Vesuvius opleverde. En nu, 21:00 uur, zitten we op de boot naar Palermo, waar we morgenvroeg aankomen, en de trip op Sicilië begint.

De video van de dag is:Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.