Dag 2

Nadat we heerlijk hebben uitgeslapen, en nog heerlijker ontbeten, buiten op het terras, met zicht op de baai voor Napels, zijn we op pad gegaan. Eerste doel was een tabaksshop in het dorpje waar we zitten, om kaartjes voor SC Napoli – Liverpool, op de dag voor ons vertrek in het Stadio San Paolo, te kopen. Maar die blijken pas volgende week in de verkoop te gaan, dan maar opnieuw proberen. Toen maar op pad naar de Vesuvius, onze eerste pittige wandeling van deze trip, maar wel absoluut de moeite waard, 4,5 kilometer van waar de auto geparkeerd kon worden, tot aan de top, met een kleine kilometer in de taxi shuttle tussendoor, maar dan nog. Na deze beklimming, en de afdaling uiteraard, zijn we op pad gegaan naar Pompeï. Ik weet niet, ik denk dat de Europese aanbesteding nog niet klaar is, maar vraag me ook af welke aannemer hieraan wil beginnen, man, man, man, wat een oude meuk ;-). Maar toch wel de moeite waard. Het laatste deel van deze dag was gepland aan de Amalfi kust, maar aangezien het al vijf uur was toen we bij Pompeï wegkwamen, en we ook nog even boodschappen moesten doen hebben we die voor later in de vakantie bewaard, en zijn we naar een van de muurschilderingen van Maradona gereden. De man is hier nog steeds groter dan god namelijk. P.S. Ga de documentaire kijken als je de kans hebt, fantastisch gemaakt. In de drukke spits werd dat toch ook een dikke anderhalf uur, maar ook nu weer, wel prachtig gedaan. En dan nu op de kamer, lekker bijkomen, uitrusten, pilsje erbij en dit verslag typen.

De temperatuur was vandaag gemiddeld 29 graden.

De video van de dag is:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.