Dag 11

Vandaag was letterlijk, en bleek achteraf, figuurlijk een hoogtepunt van de reis. We zijn op pad gegaan naar de Etna, de hoogste in Europa nog actieve vulkaan. Je kunt deze vulkaan van twee kanten aanvallen, en wij kozen voor de meer toeristische zuidkant. Maar desondanks een fantastische belevenis. Allereerst rijd je met de auto naar Rifugio Sapienza, dit ligt op 1943 meter hoogte, en is op zich al een prachtige rit. In dit plaatsje heb je de meest toeristische souvenirshops, zoals gezegd, maar als je die gewoon links laat liggen en rechtstreeks naar de kabelbaan, de Funivia, gaat,en betaald uiteraard, brengt deze je naar 2593 meter hoogte. En bij het kabelbaanstation op deze hoogte kun je dan in grote bussen, c.q. vrachtwagens stappen die je uiteindelijk naar 2920 meter hoogte brengen. Hier zijn gidsen die je nog hoger, tot zelfs, als je heel geoefend bent, de totale 3323 meter brengen, maar dat hebben we maar even laten schieten. Maar op deze 2920 meter hoogte kun je zelf uiteraard ook nog vrij rondlopen, waardoor ons hoogste punt voor vandaag op 2945 meter kwam te liggen. Na hier de prachtige omgeving te hebben bewonderd, zijn we na een klein uurtje weer dezelfde weg terug gegaan. Beneden bij de kabelbaan aangekomen hebben we de routeplanner ingesteld op Taormina. Na een uurtje rijden waren we daar, en hebben we de auto in de, ditmaal, goed aangegeven parkeergarage geplaatst, en zijn we dit plaatsje gaan bezichtigen, en hebben we een verlate lunch van Canolo en cappucino c.q bier gehad. Na ook hier een uurtje ronddwalen hebben we een grote supermarkt opgezocht voor de grootste benodigdheden, water, bier, cola en chips. Bij deze supermarkt hebben we ook maar weer eens de hotel app erbij gepakt, en vonden we een B&B voor iets meer dan 80 euro in Castelmola. Aangezien dit een van de bestemmingen morgen is hebben we deze geboekt en zijn we op pad gegaan. Echter, dit Castelmola ligt op 530 meter hoogte, is een oud Italiaans dorpje (stel je de bijbehorende straatjes voor), en toen de routeplanner dus ook zei, houd hier links aan, op het moment dat je er al nauwelijks met een auto langs kon, er toch echt een doodlopende weg bord stond, en er desondanks nog 1,3 kilometer op de teller stond dachten zelfs wij: “Hoe dan?!?”. Dus de auto langs de kant, drie maal met de google map app rondgewaald, toch stukje inrijden, weer achteruit, dachten we, we nemen de al reeds betaalde 80 euro voor lief, we gaan op zoek naar wat anders. De dame van de B&B al een aantal malen per SMS gesproken, nu gebeld, uitgelegd, en aangezien ze ook niets anders dan, op het grote plein, en dan ziet u ons, en ik stuur wel iemand (welk plein??) uit kon brengen zijn we weer naar beneden gereden, en opnieuw op zoek gegaan. En nu zitten we in Giardini Naxos aan de kust, in een hotel die zo vanuit het Engelse Torquay kan zijn overgeplaatst. De liefhebbers herkennen uiteraard onmiddelijk Fawlty Towers, en qua inrichting, inderdaad, maar Basil, Manuel, Sybil and Polly lopen hier niet rond (helaas, gelukkig???).

De temperatuur ging vandaag van 30 graden om 10 uur, naar 18 graden op de top van de Etna, naar 29 graden in Giardini Naxos.

De video van de dag is:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.