Dag 9

Vanmorgen geen wekker, maar lekker vanzelf wakker worden. Rustig koffers reorganiseren, koffie bij de buren halen, met een pistache- en een marmalade croissant, kortom, vakantie. Dat gevoel bleef de hele dag hangen. We zijn tegen 10 uur richting Noto gereden. Dit is een redelijk dorp dat zwaar is getroffen door een aardbeving op 11 januari 1693. Verschrikkelijk natuurlijk, maar voor ons nu wel het voordeel dat er, door de herbouw, prachtige barokke gebouwen zijn gebouwd. Zoals de Duomo, en verschillende pallazo’s. Daarna nog een granita café (schaafijs met in dit geval koffiesmaak) en een cappucino, en de morgen was prima voor elkaar. Daarna door op Syracuse, of eigenlijk preciezer, Ortigia. Dit is een soort van wijk op een schiereiland bij de stad Syracuse, en volgens de reisgidsen eigenlijk het mooiste stukje Silicië. De reisgidsen hadden weer gelijk. Schitterend werkelijk. Op het Piazza Duomo bevond zich ook, in een klein gebouw, een drietal schilderijen van Caravaggio, naast een altijd hier, in de Santa Lucia kerk, aanwezig schilderij van deze schilder, die een inspiratiebron was voor het camera obscura effect van Rembrandt. Echt prachtig. En toen, uiteindelijk rond half vier, zijn we op pad gegaan naar ons verblijf voor de komende twee dagen, het President Park hotel in Aci Castello, zo’n 15 kilometer boven Catania. Ons volgende doel, en daarna naar de Etna, beide vanuit hier prima te bereizen. En met een prachtzwembad, om het vakantiegevoel van vanmorgen weer te benadrukken.

De gemiddelde temperatuur was vandaag 30 graden, met uitschieters naar 35 graden.

De video van de dag is:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.