Dag 1

Ons plan is de eerste dag zoveel mogelijk kilometers richting het zuiden te maken. Dus hadden we vanmorgen om 5 uur de auto ingeladen en zijn we op pad gegaan. Een zeer voorspoedige reis mag ik wel zeggen, alleen tegen half twaalf een file van een kleine 20 minuten bij een baustelle. Verder goed door kunnen rijden. Daardoor stonden we om plusminus 14:00 uur in Hohenschwangau, waar vandaan je naar Slot Neuschwanstein kan. Ook met een door een paard voortgetrokken koets, dat leek ons een prima plan. Boven aangekomen een beetje rondgelopen, tickets voor binnen waren al uitverkocht, maar achter het slot iets hoger in de bergen ligt een brug, en daarvandaan heb je een prachtig zicht op het slot, en zijn dus ook mooie foto’s te maken. Wat schets onze verbazing toen we bij die brug aankwamen, zeker een wachtrij van een man of honderd, en een door ons geschatte wachttijd van drie kwartier. Helaas dus, dan maar niet. We zijn maar naar beneden gelopen, en hebben in het plaatsje een bratwurst met kartoffelsalat genomen. Daarna, via prachtige binnenwegen op weg naar Lech, waar we na anderhalf uur aankwamen. Toch werden we bij de grensovergang nog wel apart genomen, zoals alle auto’s met een buitenlands kenteken, voor eenCovid 19 check. Of we via Kroatiรซ kwamen? Ingechecked in Gasthof Post en daarna even door Lech gewandeld. En uiteindelijk bij de buren gegeten. Nu snel onder de wol, en op naar morgen.

Video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dag 1

  1. Machteld Wouda schreef:

    Mooie plaat(s)jes al weer! Liefs!! ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

  2. Machteld Wouda schreef:

    En Ed Sheeran altijd goed ๐Ÿ˜๐ŸŽผ

Reacties zijn gesloten.