Dag 5

​Wat een manier om de dag te starten. Met een ontbijt aan de Mississippi. 

Ons hotel is direct gelegen aan deze rivier en heeft een terras. Nadat Bene de plaatselijke bakker heeft leeggekocht nemen we hier plaats en bereiden we ons in een zonnetje en met een prachtig uitzicht voor op de dag. Vandaag leggen we de route Lansing – Minneapolis af, en we kiezen voor de scenic route. Dat betekent in dit geval  langs de rivier. Onderweg stoppen we op verschillende plekken om alles nog beter in ons op te nemen. Samengevat in een woord: prachtig.

Halverwege de middag zijn we in Minneapolis  (Bloomington) om alvast een hotel te zoeken. Hier is nl. de Mall of America gevestigd, het grootste winkelcentrum van de VS. En die gaan we morgen leegkopen. Maar vanmiddag gaan we naar St. Paul. Minneapolis en St. Paul staan ook bekend als de Twin Cities en bij het inlezen valt op dat de laatste betere recensies heeft. Vandaar. We beginnen bij the Saint Paul cathedral en deze is zeker de moeite waard. Er is een replica van de Pìeta van Michelangelo, prachtig glas in lood en een zeer mooi orgel.

Als we daarna het centrum bezoeken worden we weer eens bevestigd in onze overtuiging dat als je één middelgrote Amerikaanse stad hebt bezocht je ze allemaal hebt bezocht. Hoogbouw in een financieel centrum met weinig tot geen bedrijvigheid. En dus geen sfeer en gezelligheid. We werpen nog een laatste blik op de Mississippi en gaan terug naar ons hotel. Daar brengen we een paar relaxe uurtjes door met het bijwerken van social media, lezen van kranten en nieuws en andere zaken waar we eerder nog niet aan waren toegekomen.

Nadat we wederom lekker hebben gegeten, deze keer bij de Outback, kijken we nog wat programma’s op tv en tablet. En maken we, tenminste een deel van ons, alvast lijstjes in ons hoofd van wat we morgen allemaal moeten of kunnen kopen.

Wat een uitzicht om je ochtend mee te beginnen

een van de scenic overviews onderweg langs de Mississippi

de Saint Paul Cathedral

de kopie van de Pìeta in de Cathedral van St. Paul

en dit is de Chrysler Town and Country die ons van A naar B en verder naar C, D, etc. brengt

en de song of the day is vandaag:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.