Dag 15

​Indrukwekkend dekt de lading niet. 
Na een ontbijtje bij de Mac, als onderdeel van de hotelboeking, vervolgen we onze route over de I-90. Maar zodra we kunnen afslaan naar een weg die langs Lake Erie voert, doen we dat. We zijn dan inmiddels in de staat New York aanbeland. Het landschap is weer zeer de moeite waard. Heuvelachtig, met veel wijngebieden. En aan onze linkerkant het meer. Bij een haventje maken we een tussenstop om het uitzicht en het meer op de gevoelige plaat vast te leggen.

De reis verloopt verder voorspoedig en rond de middag zijn we in Buffalo om te lunchen. We parkeren de auto downtown bij een lokale koffietent cq lunchgelegenheid. Om het genuttigde er weer wat af te krijgen wandelen we een stukje door deze stad. Er is bedrijvigheid, er zijn al supporters op straat voor de American Football wedstrijd van de Buffalo Bills van zondag en Klaas spot zelfs een munten- en postzegel winkel.  Helaas is deze wel gesloten.

En dan volgt het laatste stukje van vandaag. Op naar de Niagara Falls. In een half uurtje reizen we naar ons hotel, bekijken de kamer en brengen onze bagage – een hele kar vol – naar de kamer. Hier kunnen we het wel weer twee nachten uithouden. Omdat het nog vroeg is wandelen we, in tien minuten, naar de watervallen. En vanaf het eerste moment kunnen we onze ogen niet geloven.

Als je er niet geweest bent kun je het je haast niet voorstellen. Wat een natuurgeweld. We lopen door het park, met uitzicht op de rivier en de Amerikaanse zijde van de Falls. Al snel zijn we bij kiosk waar de kaartjes voor de Maid of the Mist worden verkocht. Omdat het prachtig weer is en de rijen ook weer niet al te lang besluiten we maar aan te sluiten. Binnen een uur hebben we kaartjes, zijn op de boot geweest en op het observatiedek.

Want wat hadden we een geluk. We konden in één keer door naar de lift en stonden vervolgens bijna vooraan in de rij voor de boot die al aan kwam varen. We hadden al gevraagd wat de beste plaatsen waren en deze zochten we dan ook op toen we aan boord konden. Met zijn vieren stonden we, gekleed in een poncho, zij aan zij op het bovendek aan bakboord. Van daar hadden we een prachtig uitzicht op eerst de Amerikaanse kant van de Falls en vervolgens op de Horseshoe aan Canadese kant. We werden nat van ” de mist”, het opspattende water, maar dat was geen moment erg. Want wat waren we er dichtbij en wat was het prachtig. Als er dan ook nog een regenboog verschijnt is het plaatje compleet. Een hoogtepunt van de reis, en we zijn blij dat we deze zo’n beetje aan het einde hebben gepland. Hier moeten we even van bijkomen. 


Onze eerste tussenstop was bij Barcelona, NY


Zicht op de American Falls met de Horseshoe Falls op de achtergrond


Margreet en Wilma maken zich klaar voor de tocht met de “Maid of the Mist”


Een van de adembenemende gezichten vanaf de “Maid of the Mist”


We sluiten de dag af bij het Hard Rock Café aan de Amerikaanse kant

en de song of the day is vandaag, met een kleine dichterlijke vrijheid:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 15

  1. Machteld schreef:

    Jaaah, overweldigend, het spat van de foto’s af! Wow wow wow!!

Reacties zijn gesloten.