Dag 14

​Er stonden vandaag twee dingen op het programma. Een groot gedeelte van de route Detroit – Niagara Falls afleggen en een bezoek brengen aan de Rock and Roll hall of fame. Deze is gevestigd in Cleveland en dat ligt op de route.
We vertrekken op tijd en rijden in één keer door naar Cleveland, waar we nog voor de middag arriveren. We zijn dan aanbeland in Ohio, een staat die we nog niet eerder hebben bezocht.
De hall of fame is een gebouw van 6 verdiepingen en zoals de naam al zegt komt de hele geschiedenis van de Rock and Roll voorbij. Extra belicht worden iconen zoals Elvis. Er wordt kleding tentoongesteld, songteksten en muziekinstrumenten en ondertussen draaien op allerlei schermen video’s met muziekfragmenten en interviews.
Op dit moment is er ook een tentoonstelling over muziek, politiek en macht. Aan de hand van de regeerperiodes van de naoorlogse presidenten wordt duidelijk gemaakt dat muziek vaak een politieke boodschap heeft en ook welke reacties dat weer oplevert. Zeer interessant onderdeel van het geheel, dat vooral veel is.

Bij de snackshop hadden we ondertussen een hotdog gehaald, die we aten op een platform met uitzicht op Lake Erie. Alweer het vierde meer van de vijf Great Lakes. Waarschijnlijk zullen we morgen onderweg wat beter zicht hebben als we, wellicht, de scenic route gaan rijden.

Voor vandaag vervolgen we onze reis over de snelweg, in dit geval de I-90 E. Even voorbij Erie en daarmee al een eind gevorderd zoeken we een hotel. Aan de zogenaamde gas, food en lodging afritten is er altijd keuze genoeg. 

Rock and Roll Hall of Fame

Nieuwe inductee voor de Hall of Fame Steve Miller

stukken van het gecrashte vliegtuig van Otis Redding

Kleding van David Bowie

the Village People

Legerkleding Elvis Presley

En de song of de day is:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 14

  1. Machteld schreef:

    Bijzonder, de Rock&Roll Hall of Fame!

Reacties zijn gesloten.