Dag 3

​Bene heeft zich voorgenomen om een clean Bean op de foto te zetten en alleen midden in de nacht is daar kans op. Dat houdt Bene echter niet tegen en een unieke foto is geboren. Het is een mooi begin van de laatste dag Chicago. Ook deze dag beginnen we bij een speciaal ontbijtrestaurant met de naam Eggsperience. We worden geholpen door Jesus, en als we vertellen dat we uit Nederland komen vindt hij dat natuurlijk awsome. Het is vaak de reactie van Amerikanen die we onderweg ontmoeten en spreken. Oppervlakkig? Gemaakt? Misschien, maar toch worden we liever zo benaderd dan met een chagrijnig gezicht. 
Na het ontbijt lopen we naar de loop, een gedeelte van de “L”, wat staat voor elevated. Dit is een bovengrondse metro en kenmerkend voor Chicago. En daar moeten we dus zeker een stukje mee rijden.

We stappen uit om naar de Federal Reserve Money museum te gaan. Het is een klein museum en Klaas wilde zonder hier een bezoek aan te brengen Chicago niet verlaten. Eenmaal binnen, nadat we ons moeten legitimeren en de security check doorstaan, volgt een interactieve reis door de geschiedenis van het Amerikaanse geld. Je kunt je eigen geld ontwerpen, een zakje met versnipperde dollars scoren en bovenop 50 duizend dollar staan.  En je kunt op de foto met een miljoen dollar. Zo dichtbij komen we nooit meer.

Vervolgens keren we terug naar de rivier omdat we hebben besloten een rondvaart te maken. Er zijn verschillende opties en we kiezen voor de meest uitgebreide. Het is wederom een goede keuze. We horen van alles over de geschiedenis en architectuur van deze mooie stad, daar zijn we het wel over eens, terwijl we eerst over de Chicago River varen en daarna over Lake Michigan.

Na een kort bezoek aan Marshall Fields, een oud warenhuis gevestigd in een zeer mooi gebouw, nemen we een taxi naar ons hotel. Onze duidelijk niet Republikeinse chauffeur vertelt fan te zijn van Europees voetbal en als hij verteld dat Nederland het nu niet goed doet geloven we hem ook nog. Hij vertelt ook dat het zo vreemd is dat o.a. zuid Korea sneller internet heeft dan de VS, waarop Klaas zegt dat het de schuld is van Obama. En dan komt het. Hij begint te vertellen over een vrouw die een vierling kreeg en de dokter zei it’s Obama’s fault. Zikavirus? Obama’s fault. Zieke Hillary die dus menselijk blijkt te zijn. Obama’s fault. Echt Waar! zegt hij, dat zeggen de republikeinen. Zelden hebben we zo’n plezierige taxirit gehad.

Zoals we ons hadden voorgenomen  lopen we tegen de avond naar de Navy Pier. We eten er eerst en leren weer eens een keer welk wereldbeeld Amerikanen hebben als onze server zegt: Holland? That’s in…..Sweden? Maar natuurlijk weet hij wel waar Europa ligt. Duh

Als we weer buiten staan is de avond gevallen en we genieten nog een keer van de verlichte skyline, de sfeer op de pier en de algemene gemoedelijkheid van deze stad. Morgenochtend gaat de reis verder.

a clean Bean, zonder andere toeristen, dat bereik je alleen om kwart over vier ‘s morgens.

Het koffertje met een miljoen dollar

Chicago river

Chicago skyline vanaf Lake Michigan

en de song of the day is:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dag 3

  1. Henk schreef:

    Hallo,
    Alweer dag 4 van de vakantie, leuk verslag. weer een plezier om mee te reizen met jullie.
    Groet, Henk

  2. Machteld schreef:

    Geweldig die Clean bean!

Reacties zijn gesloten.