Dag 2

‚ÄčTot onze eigen verbazing worden we pas, met enkele nachtelijke onderbrekingen, rond half zeven wakker. En dus zitten we op een normaal tijdstip bij Yolk,  een hier beroemd ontbijtrestaurant.  We zijn net voor de enorme drukte aan – als we weggaan staat er een rij – en we leggen een goede basis voor de dag met gerechten als eggs Benedict op toast en South  of the border Benny. Deze laatste was natuurlijk een musthave voor een van ons.

Op ons gemak lopen we vervolgens naar Navy Pier, waar we kaartjes kopen voor de watertaxi die we later nemen. Het is duidelijk zondag, dus rustig en veel is nog gesloten. Maar de uitzichten zijn geweldig en we moeten zeker ‘s avonds nog een keer terug om meer sfeer te proeven.
Zoals gezegd nemen we een watertaxi naar de zuidkant van Millennium Park. Vandaar lopen we terug en rond de middag komen we aan bij Buckingham Fountain. Deze is bekend uit de intro van Married with Children. Op elk heel uur gaat de fontein spuiten en we wachten natuurlijk op dat moment.
Het is fantastisch weer vandaag en daarom gaan we naar Willis Tower. Dit gebouw is 442 meter hoog en heeft naast een skydeck een aantal glazen uitstulpsels waar je in kunt gaan staan. Voor we de skydeck bereiken zijn we een uur verder. Lift naar de kaartverkoop,  enorme rij, door security, rij naar de lift en dan een minuut in die lift om het skydeck te bereiken. Maar dan zien we ook wel wat. Het is onbewolkt en daarom kunnen we ver kijken. Je kunt op zulke dagen vijf staten zien liggen. De fototoestellen en mobieltjes maken hier overuren. Klaas en Ben gaan zelfs nog op de ledge staan, het glazen hokje.
Te voet gaan we naar ons hotel om even bij te komen van deze ondernemingen en ons op te maken voor de avond. Heel veel plannen hebben we niet meer, alleen nog een hapje eten. Dat doen we bij het Hard Rock Cafe en daarmee kunnen we er weer een afstrepen van de lijst. Er staat iets nieuws op het menu en Ian, die ons vanavond bediend, zegt er even bij dat het hotter dan hot is. Margreet laat zich niet van de wijs brengen maar is uiteindelijk wel blij dat ze hier aan refills doen.
De ervaring heeft ons geleerd dat we niet meteen te hard van stapel moeten lopen en daarom doen we vanavond verder niets. Morgen kijken we verder wat Chicago voor ons in petto heeft.

Ontbijt

Navy Pier

Buckingham Fountain

the Ledge, Willis Tower

Song of the day is: in een versie die jullie waarschijnlijk nog niet vaak gehoord hebben,

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dag 2

  1. Machteld schreef:

    FANTASTISCH!!! Wat een mooie ervaringen en wat een omgeving. Ik blijf heerlijk met jullie meegenieten! Xxx

  2. Machteld schreef:

    En ‘Sweet home Chicago’ met Obama, kippenvel!

Reacties zijn gesloten.