Dag 12

​Vrij naar My Girl van the Temptations: We begonnen de dag regenachtig, maar we kregen uiteindelijk zonneschijn. 
Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam, pakten wij de auto weer in en vertrekken naar een dichtbij Holland gelegen outlet. We hadden dit vantevoren uitgezocht, omdat je nu eenmaal het nuttige met het aangename moet verenigen. We kunnen goedkoop sportkleding van Adidas en spijkerbroeken van Levi’s kopen en kunnen daarmee in eigen land weer een tijdje vooruit.

Rond de middag komen we aan in Lansing, de hoofdstad van Michigan, om het museum daar te bezoeken. Zo’n museum geeft een goed overzicht van de geschiedenis van de staat. Er is vaak een aantal vrijwilligers aanwezig die je tekst en uitleg willen geven. Het is leuk opgezet, met verschillende periodes, en het belicht vooral de economische waarde van de staat als onderdeel van Amerika.

Na dit bezoek hebben we nog niet alle musea van vandaag gehad. Na een snelle lunch langs de snelweg gaan we op weg naar Detroit. De stad staat niet goed bekend en we zijn dan ook niet van plan om downtown te gaan. Maar Detroit staat ook bekend om twee goede dingen. De productie van auto’s en de muziek van Motown. Morgen gaan we ons verdiepen in Ford, vanmiddag gaan we naar het huis waar de eerste opnamestudio was waarvandaan de Motown muziek kwam.

We kunnen nog bij een tour aanschuiven. Onze gids is Cecilia en zoals zo vaak geeft de gids sjeu aan de rondleiding. Ze vertelt ons alles over Berry Gordy, de oprichter van het label en de artiesten die zo beroemd zijn geworden door die sound, o.a. the Supremes, Marvin Gaye, Stevie Wonder en Michael Jackson. Daarnaast probeert ze ons nog wat danspassen bij te brengen en ze verleidt de hele groep tot het zingen van een nummer. Plezier is waar het om draait, tevens het motto van Motown. Hitsville U.S.A. is een museum dat zeker de moeite van het bezoeken waard is.

We zoeken ons hotel op in Dearborn, vlak bij het Henry Ford museum. Morgen zullen we zien wat we daar weer allemaal wijzer worden.

Gedeelte uit Michigan Historic Museum over de Civil War


Nagebouwde Amerikaanse woonkamer jaren ’30


Motown Museum


We’ve got sunshine

de song of the day is vandaag uiteraard:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 12

  1. Machteld schreef:

    Geweldig, Motown! En idd: You’ve got sunshine!

Reacties zijn gesloten.