Dag 11

​Omdat dokter Pol heeft besloten aan te schuiven bij Twan Huys en dus niet in Weidman maar in Assen is, vervolgen wij vandaag de route over de 31 South rechtstreeks naar Holland. 

We maken halverwege een tussenstop voor koffie bij een boekwinkel annex coffeeshop. De dame achter de counter begreep dan wel niet waarom er een dubbele dubbele espresso werd gevraagd, maar toen dat duidelijk was gemaakt smaakte de koffie wederom goed.

Aangekomen in Holland zien we meteen Nelis’ Dutch Village. Het seizoen is voorbij, dus er zijn geen mensen in klederdracht meer aanwezig. Helaas is een groot deel van het dorp ook niet toegankelijk, maar het café,  de supermarkt en de souvenirwinkel zijn geopend. En dat is toch leuk om doorheen te lopen. Het is Nederlandser dan Nederland, met delfts blauw, klompen, tulpen en hagelslag en op het café menu staan kroketten en metworst. En beugels Grolsch.

Het dorp is vlak bij een Mall waar ook een Barnes en Noble is gevestigd. En een reis naar de VS is niet compleet, voor Wilma dan, als hieraan geen bezoek is gebracht. Als dan ook nog een aantal items van het verlanglijstje wordt gevonden is de middag geslaagd.

We zoeken een hotel, gaan zwemmen en/of internetten en zoeken ondertussen online naar een eetgelegenheid. En wat anders kun je eten als je in Holland bent? Chinees natuurlijk. Dat hadden we nog niet gehad. Als we terug zijn plannen we de komende dagen een beetje. We weten natuurlijk wat we willen bekijken, maar verdiepen ons verder in de routes ernaartoe en de openingstijden. 

Nelis’ Dutch Village

en uiteraard heeft men daar klompen

en grolsch beugels in ‘t café

een aantal van de provinciale vlaggen waaronder natuurlijk Groningen

kipsaté bij de Chinees in Holland, MI. Kan het Nederlandser

de song of the day is:

Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dag 11

  1. Sonja schreef:

    Wat een super vakantie en geweldige verslaglegging. Lijkt wel of ik zelf mee ben! Genieten daar!

  2. Machteld schreef:

    Hilarisch dat Dutch village!

Reacties zijn gesloten.