De route en meer

Hier een kleine eerste update, over de route en zo.
De bedoeling is, als we dinsdag op O’Hare Chicago landen om na alle verplichtingen en de huurauto opgehaald hebbende, zo’n anderhalf uur naar het zuiden te rijden. We hebben een eerste overnachting geboekt in een Hampston Inn in Pontiac, IL. Aan de Grand Prix Drive las ik achteraf, vond ik wel een leuk toeval met het doel van deze reis voor ogen.
Daarna woensdag richting Springfield, IL, de hoofdstad van Illinois en een stad met veel verschillende plekken die herinneren aan Abraham Lincoln die hier zijn politieke carrière begon. Ook een stukje Route 66, die door deze stad loopt, zullen we waarschijnlijk wel mee gaan pakken. Dan donderdag een lange reisdag die ons langs Champaign (How ‘Bout Us), Paris, Terre Haute, Brazil en nog andere plaatsen naar Edinburgh, IN zal brengen. Een mooie internationale reis dus ;-). In Edinburgh is een mall, met ook een Levi’s Outlet, en het wordt wel weer eens hoog tijd om nieuwe spijkerbroeken aan te schaffen. Dan vrijdag in een uurtje naar Indianapolis waar we op een kwartiertje rijden van de Indianapolis Motor Speedway (IMS) een AirB&B hebben. Vrijdag ’s avonds is er de Carb Night Classic op het Lucas Oil Indianapolis Raceway Park, een soort bijprogramma op het tweede oval van de stad. Zie https://raceirp.com/
Zaterdag gaan we rustig Indianapolis verkennen, en wellicht wat activiteiten op het IMS bezoeken zoals de handtekeningen sessie. Dan hebben we ’s avonds kaarten voor een concert van Dierks Bentley, een Amerikaanse countryartiest, in het Amphitheater at White River State Park.
En dan zondag de grote dag, waar het allemaal om te doen is, de Indianapolis 500, oftewel de Indy 500, the Greatest Spectacle in Racing. Na de race rijden we al een flink eind richting Chicago terug om maandags om 16:00 uur weer terug te vliegen naar Amsterdam.

Dit bericht is geplaatst in Voorbereidingen. Bookmark de permalink.