Dag 6 – Indianapolis, the big day

Vroeg op, deze ochtend. Vandaag is de grote dag! Rond 7.30 uur sluiten we de voordeur van onze AirBnB. Linda en Dennis, onze hosts, zijn dan al lang en breed vertrokken richting het circuit. We weten niet wat ons te wachten staat qua chaos op de wegen en bij het parkeren, vandaar dit vroege vertrek. Maar alles valt mee, we kunnen gewoon de stoet auto’s volgen en alleen even opletten dat we oprijden bij de juiste parkeerplaats. Auto geparkeerd en begonnen aan de wandeling van ongeveer tweeëneenhalve kilometer naar het circuit. Ook dit gaat weer in colonne. Ondanks het vroege tijdstip is het al enorm druk. Er worden ruim 325.000 mensen verwacht. Om 9.00 uur hadden we onze zitplaatsen gevonden. De race begint pas om 12.45 uur, dus we waren mooi op tijd! De zon scheen al flink en geen schaduw, dus best warm. Af en toe even van onze plek voor een wandeling , er is genoeg te zien langs de baan. En al met al ging de tijd best snel. Om 12.00 uur begon de heel typisch Amerikaanse ceremonie met het bedanken van alle gevallen strijders voor de vrijheid van Amerika en het leger. Een dominee sprak nog een gebed, uiteraard het Star Spangled Banner, en als klap op de vuurpijl de song Back Home Again, maar dan zijn daar de beroemde woorden ” drivers, start your engines ” en begon de race. ( wat was ik blij met mijn oordopjes 😉 mv) Wat een happening….. Helaas viel onze favoriet, Rinus Veekay, al na 38 ronden uit. Maar de wedstijd was, zeker op het eind super spannend en uiteindelijk een verdiende winnaar, de Zweed Marcus Ericsson. Na afloop weer in colonne richting de parkeerplaats waar we nog anderhalf uur(!) in de file stonden om de grote weg weer op te draaien. We zijn doorgereden naar Kankakee, IL, waar we de laatste nacht zullen doorbrengen. Morgen naar Chicago waar we om 16.00 uur, lokale tijd, onze vlucht naar Amsterdam weer nemen. We hebben genoten van deze korte, maar fantastische reis, en we hopen dat jullie weer met ons mee hebben genoten.

Hup Rinus
We hadden fantastische plekken
Voorstellen Veekay
Had ik al gezegd dat we fantastische plekken hadden?
De race

De video van de dag:

Jim Cornelison – Back Home Again
Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dag 6 – Indianapolis, the big day

  1. Roy Loos schreef:

    Super dat jullie zo een top reis hebben gehad Bene, is jullie gegunt.

    Nu nog even naar huis en dan een paar daagjes Jetlaggen. Gelukkig is dat naar Tenerife wat minder 😉

  2. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Heerlijk hoor, heb het verslag gelezen. Jullie hebben weer een mooie reis genaakt en ik heb een nieuw nr van Johnny Cash ontdekt: I’ve been everywhere man! Geweldig 🤩

Reacties zijn gesloten.