Dag 2 – Springfield, Champaign

Nadat we de eerste nacht ouderwets worden geconfronteerd met het feit dat je geheid om vier uur ’s nachts klaarwakker bent, zijn we toch blijven liggen, en konden zelfs af en toe nog slapen, tot ongeveer half negen. Na een Amerikaans ontbijt checken we uit en rijden we naar Springfield, de hoofdstad van Illinois en vooral bekend als de plaats waar Abraham Lincoln het grootste deel van zijn werkzame leven heeft doorgebracht. We bezoeken daarom ook het huis waar hij woonde, en de plaats waar hij nu ligt begraven met z’n vrouw en drie van de vier kinderen. Over zijn huis; dit is nu een historical site, inclusief de gehele wijk eromheen. Dit alles is in oude luister hersteld.

Daarna zijn we naar Cozy Dog Drive Inn gereden. Dit is een drive inn die al sinds de vijftiger jaren aan Route 66 ligt, en bekend staan om hun Cozy Dogs, hotdogs op een stokje. We hebben deze uiteraard geproefd, en onze conclusie is, grappig, maar geef ons maar een echte hotdog.

Gisteren een SIM kaartje voor het Mifi apparaatje gekocht, dit is een lokale hotspot zodat we allebei overdag internet op onze telefoons hebben. Echter, bij het activeren kregen we een error die erop duidde dat de simkaart niet meer geactiveerd kan worden op Europese telefoons. Allereerst vandaag een AT&T winkel bezocht, de jongen in de winkel heeft veel geprobeerd,  maar kwam tot dezelfde conclusie, en adviseerde een goedkope geschikte telefoon te kopen bij de Walmart. Bij de Walmart in Champaign is dat een netwerk geschikte nieuwe hotspot geworden, en dus hebben we nu weer overal internet tot onze beschikking.

We verblijven deze komende nacht in een Best Western hotel. Rond half zes ingecheckt en nu lekker relaxen op de hotelkamer met een drankje en een lokale nieuwszender op de tv. Er wordt gewaarschuwd voor thunderstorms vanavond in deze regio. We worden via de tv op de hoogte gehouden door een journalist die vanuit de auto live verslag doet. Het was vandaag erg warm, zo rond de 30°, dus een onweersbui zou mij niet verbazen. We zullen zien…

Straks nog richting de Olive Garden, een Italiaans georiënteerd restaurant voor een hapje eten en hopelijk een goede koffie, want dat blijft een dingetje hier in de USA.

Lincoln Home
Kunst in Springfield
Lincoln Tomb
Lincoln Monument
Cozy Dog Drive Inn

De video van de dag, omdat we in Champaign zijn, de plaats waar de gelijknamige onehit-wonder band vandaan komt:

Champaign – How ‘Bout Us
Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.